ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ Καραγιάννης: «Εν κοντά στο νου τι πρέπει να κάμουμε» - Μίλησε και για αυστηρότερα μέτρα τα Χριστούγεννα - ΒΙΝΤΕΟ

Δρ Καραγιάννης: «Εν κοντά στο νου τι πρέπει να κάμουμε» - Μίλησε και για αυστηρότερα μέτρα τα Χριστούγεννα - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης, Καθηγητής Μικροβιολογίας, και μέλος της  Επιδημιολογικής ομάδας, μίλησε στην εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση για την γενική κατάσταση των νοσηλειών, την ανάγκη λήψης μέτρων, την  εφαρμογή της τηλεργασίας και τα τεστ σε εμβολιασμένους.

Όσον αφορά τις νοσηλείες ανέφερε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και ότι οι σκληροί δείκτες που θα μας οδηγήσουν σε πιο αυστηρά μέτρα είναι ο αριθμός των ατόμων στις εντατικές και οι διασωληνωμένοι. Τόνισε πως εάν τα νοσοκομεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους αυξημένους αριθμούς νοσηλειών, τότε θα χάνουμε κόσμο. «Κατ’ επέκταση το επόμενο που μπορούμε να κάνουμε, σε μια προσπάθεια να περιορίσουμε την αύξηση των νοσηλευόμενων είναι να επιβάλουμε αυστηρότερα  μέτρα. Θα προσπαθήσουμε και τώρα για τα Χριστούγεννα, αλλά γενικά εξαρτάται από εμάς η πορεία και έκβαση της πανδημίας. Μπορούμε να επιτηρήσουμε τις πύλες εισόδου μας, επομένως το πρόβλημα είναι εγχώριο. Αν δεν μπορούμε να το ελέγξουμε θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα», πρόσθεσε.

Συνέχισε αναφέροντας ότι η τηλεργασία είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Διευκρίνισε ότι δεν θα είναι επίμακρο και ότι θα είναι τουλάχιστον για αυτή την περίοδο όπου τα κρούσματα κοντεύουν τα 600. Στο ερώτημα  για το ποιο είναι το ποσοστό κρουσμάτων στο χώρο εργασίας απάντησε πως το 50% των κρουσμάτων στο σύνολο είναι μεταξύ των ηλικιών 25 – 50, άρα είναι η εργαζόμενη μερίδα. Το ποσοστό τηλεργασίας  προβλέπεται να είναι γύρω στο 20% του πληθυσμού και για το διάστημα εφαρμογής του μέτρου ανέφερε ότι θα ισχύει μέχρι η επιδημιολογική εικόνα να βελτιωθεί. «Οι ενδείξεις λένε ότι η κορύφωση του ιού στην Κύπρο θα είναι εντός  του Ιανουαρίου μέχρι Φλεβάρη, Μάρτη άρα το μέτρο της τηλεργασίας θα πρέπει να διαρκέσει μέχρι τότε», τόνισε.

Για τα τεστ στους εμβολιασμένους  επισήμανε ότι αυτά θα γίνονται στις εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους και ότι θα γίνονται και στους εμβολιασμένους, αλλά και στους ανεμβολίαστους. Διευκρίνισε ότι τα τεστ θα πρέπει να διενεργούνται  και σε αυτούς  που έχουν την 3η δόση του εμβολίου, επειδή δεν γίνεται να τους διαχωρίσουμε.

Σχολιάζοντας την κατάσταση  στο γήπεδο χθες, είπε: «Πόσες φορές να το πούμε, εν κοντά στο νου τι πρέπει να κάνουμε, αλλά δεν το κάμνουμε.»

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top