ΕΛΛΑΔΑ

Την πρωτιά στον α' γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ κατέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Την πρωτιά στον α' γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ κατέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Καθαρή πρωτιά κατέγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ που διεξήχθησαν την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου.

Στη δεύτερη θέση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο των εκλογών, αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατατάχθηκε στην τρίτη θέση, ενώ με μεγάλη διαφορά ακολούθησαν στην τέταρτη θέση ο Παύλος Χρηστίδης, στην πέμπτη θέση ο Χάρης Καστανίδης και στην έκτη θέση ο Παύλος Γερουλάνος.

Με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο κ. Ανδρουλάκης συγκέντρωσε ποσοστό 37,06%, ο κ. Παπανδρέου 27,7% και ο κ. Λοβέρδος 25,6%.

Σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας ήταν η μεγάλη συμμετοχή πολιτών ανά την Ελλάδα, με τους ψηφίσαντες να φτάνουν τις 270.000.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, αλλά και τους συνυποψηφίους του για τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου που αναμετρηθήκαμε με πολιτικό πολιτισμό και με ενότητα, κάτι που είναι παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης. Δεσμεύτηκε ότι θα τιμήσει την εντολή των ψηφοφόρων «για ανανέωση, πολιτική αυτονομία και ενότητα». «Η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει. Το ΠΑΣΟΚ απόψε επιστρέφει», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε και εκείνος τους πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικασία, καλώντας τους να παραστούν και στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής. «Την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης. Αποφασίζουν για την πορεία και το μέλλον της παράταξης. Αποφασίζουν για την ταυτότητα και την προοδευτική πορεία του κινήματός μας», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε δηλώσεις του, μετά τη διαμόρφωση του αποτελέσματος, χαρακτήρισε ως «γιορτή της δημοκρατίας» τις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. «Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον. Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ταπεινότητα», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top