ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατροί παραβιάζουν το νόμο, αρνούνται ν’ ανακυκλώσουν για 20 ευρώ το μήνα – Η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα

Γιατροί παραβιάζουν το νόμο, αρνούνται ν’ ανακυκλώσουν για 20 ευρώ το μήνα – Η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα

Καταγγελία προς τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού συλλόγου εξασφάλισε το ThemaOnline.

Ο σύνδεσμος Επιχειρήσεων διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων καταγγέλλει τον Δρ. Πέτρο Αγαθαγγέλου τόσο για παρανομία που αφορά στη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων στο ιδιωτικό του Ιατρείο όσο και για παρότρυνση της ίδιας συμπεριφοράς άλλων ιατρών μελών  του ΠΙΣ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία ο Ειδικός Καρδιολόγος και Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού συλλόγου, φαίνεται να αδιαφορεί για την υποχρεωμένη σύμβαση που θα έπρεπε να έχει με μία από τις τρεις εταιρείες ανακύκλωσης στην Κύπρο, συνεχίζοντας να παρανομεί αφού δεν εφαρμόζει τη σχετική νομοθεσία.

Ο Διευθυντής της εταιρείας MedWaste, , η οποία είναι υπεύθυνη για την διαχείριση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, κύριος Γιώργος Βούβακος, μίλησε στο ThemaOnline εξηγώντας τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθούν όλοι οι ιατροί σύμφωνα με τον «περί αποβλήτων νόμο» και η οποία καταπατείται στην περίπτωση του κύριου Αγαθαγγέλου.

Σύμφωνα με τον κύριο Βούβακο, κάθε ιατρός παράγει μια ποσότητα ιατρικών αποβλήτων τον χρόνο και είναι υποχρεωμένος να συνάπτει σύμβαση με μία από τις τρεις εταιρείες που είναι υπεύθυνες για το σκοπό αυτό.

«Η σύμβαση δεν ξεπερνά τα 6 ευρώ εβδομαδιαίως και η εταιρεία με την οποία συνάπτεται η σύμβαση αυτή πηγαίνει στο γραφείο του ιατρού μια φορά την εβδομάδα, παραλαμβάνει τα απόβλητα και τα μεταφέρει για επεξεργασία», είπε συγκεκριμένα.

«Ο κύριος Αγαθαγγέλου αρνείται να υπογράψει τη σύμβαση. Του αρέσει να παρανομεί και δεν φτάνει αυτό παροτρύνει και άλλους ιατρούς να κάνουν το ίδιο», συμπλήρωσε.

Ο Διευθυντής της εταιρείας MedWaste τόνισε πως τόσο ο ΟΑΥ όσο και ο ΠΙΣ δεν θα έπρεπε να εργοδοτούν ή να εκδίδουν άδεια σε άτομα τα οποία δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία.

Με βάση τις πληροφορίες αυτές προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

-Εφόσον είναι ποινικό αδίκημα να μην ανακυκλώνουν τα ιατρικά τους απόβλητα πως ανανεώνεται η άδεια τους από τη στιγμή που είναι υποχρέωση τους να τηρούν το νόμο αυτό;

-Γιατί ο πολίτης πρέπει πάντα να πληρώνει τη «νύφη»;

-Γιατί πρέπει να κινδυνεύουν τα παιδιά μας από τις σύριγγες και τα απόβλητα που διασκορπίζονται δεξιά και αριστερά;

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο ΟΑΥ και ο ΟΚΥπΥ παρανομούν και το κράτος δεν κάνει απολύτως τίποτα για να προστατέψει τους πολίτες. Αντί να τους «τραβήξει το αυτί» και να επιβάλει το νόμο, παίζει κρυφτούλι με τη νομιμότητα και κινδυνεύει με κυρώσεις.

Η Κύπρος φαίνεται να μην έχει εναρμονίσει τη νομοθεσία της με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τη διαχείριση αποβλήτων αφού σφυρίζει αδιάφορα και συνεχίζει να παρανομεί.

Ωστόσο η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ) κάνει λόγο για υπαρκτό κίνδυνο επιβολής προστίμων από την ΕΕ αν η Κύπρος συνεχίσει να κλείνει τα μάτια στις παρανομίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top