ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι μέλλει γενέσθαι με το άνοιγμα των σχολείων - Πότε επιστρέφουν τελικά οι μαθητές στα θρανία

Τι μέλλει γενέσθαι με το άνοιγμα των σχολείων - Πότε επιστρέφουν τελικά οι μαθητές στα θρανία

Μπορεί η προγραμματισμένη ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, να είναι η επόμενη Δευτέρα (10 Ιανουαρίου), ωστόσο δεν αποκλείεται να ανατραπούν τελευταία στιγμή τα δεδομένα.

Ο τεράστιος αριθμός κρουσμάτων που έχουμε στη χώρα την τελευταία εβδομάδα, βάζει Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και επιδημιολόγους να κάνουν δεύτερες σκέψεις μια ενδεχόμενη παράταση της ημερομηνίας.

Την ίδια ώρα ανησυχίες εκφράζουν και οι οργανώσεις για την κατάσταση της επιδημιολογικής εικόνας, υπό τον φόβο πως θα υπάρξει μια χειρότερη έξαρση όταν οι μαθητές επιστρέψουν στα θρανία.

Άλλωστε με τα τόσα κρούσματα που υπάρχουν στην κοινότητα, το σίγουρο είναι ότι πολλοί μαθητές θα πρέπει να είναι περιορισμένοι στο σπίτι είτε γιατί είναι οι ίδιοι επιβεβαιωμένα κρούσματα, είτε γιατί μπορεί να είναι στενές επαφές όπως επίσης και τον εντοπισμό κρούσματος στην οικία που διαμένουν.

Αυτό που φοβούνται περισσότερο οι επιδημιολόγοι είναι ο συνδυασμός των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, δηλαδή της «Δέλτα» και τις «Όμικρον», όπου πολλοί μαθητές νοσούν είτε με την πρώτη είτε με την δεύτερη μετάλλαξη και σε περίπτωση που συμβεί αυτό, η διασπορά στην κοινότητα θα πολλαπλασιαστεί.

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης στο κρατικό ραδιόφωνο και εκτίμησε πως εάν ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα, δεν θα λειτουργήσουν σωστά, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές θα απουσιάζουν, λόγω θετικής διάγνωσης με κορωνοϊό.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Alpha, ο Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔ κ. Χάρης Χαραλάμπους δήλωσε: ««Πρέπει το Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Υγείας να δουν τη νέα κατάσταση πραγμάτων. Εάν ανοίξουν τα σχολεία με αυτή την κατάσταση εκείνο που θα γίνει είναι περισσότερη διασπορά. Δεν θέλουμε τα σχολεία κλειστά σε καμία περίπτωση, όμως υπάρχουν κάποιες συνθήκες τώρα που δεν μπορεί να τις αποφύγει κάποιος…»

Παράλληλα ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ κ. Θέμης Πολυβίου ανέφερε: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη και εμείς θα προτιμούσαμε να περάσει ακόμη μια εβδομάδα να δούμε πιο ξεκάθαρα την εικόνα και να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο. Εξάλλου από τη Δευτέρα εάν τα δεδομένα είναι τέτοια που δεν θα ανοίξουμε, θα ξεκινήσουμε την κάτοικόν εκπαίδευση που να πω ότι σε σχέση με πέρσι, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, έχουν αναβαθμιστεί τα συστήματα των σχολείων…»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top