ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: Kαλεί τον Χριστοδουλίδη να τον ακολουθήσει και προειδοποιεί με παραίτηση του αν υποβάλει υποψηφιότητα στις Προεδρικές

Αβέρωφ Νεοφύτου: Kαλεί τον Χριστοδουλίδη να τον ακολουθήσει και προειδοποιεί με παραίτηση του αν υποβάλει υποψηφιότητα στις Προεδρικές

Κάλεσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη να τον ακολουθήσει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας πως αν την ερχόμενη Δευτέρα υποβάλει υποψηφιότητα, μέσω του κόμματος για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, ο ίδιος θα παραιτηθεί από Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Σε δηλώσεις του στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης, το μεσημέρι της Παρασκευής 07 Ιανουαρίου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε ότι: «Ο νικητής της εσωκομματικής αναμέτρησης θα είναι και ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατία».

Δείτε αυτούσιες τις δηλώσεις του:

«Προσωπικά δεν μπορώ να δεχθώ να είμαι Πρόεδρος αυτής της παράταξης και, την ίδια ώρα, να τίθεται από τον οποιονδήποτε θέμα αμφισβήτησης για το εάν είμαι άξιος και αποδεκτός για υποψήφιός της. Γι’ αυτό, σήμερα επαναλαμβάνω και δημόσια, μια πρόταση που δίνει οριστική λύση: Προτείνω στον Νίκο Χριστοδουλίδη να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του Γλαύκου Κληρίδη: η “τενέκκα“, η κάλπη δηλαδή, είναι η καλύτερη δημοσκόπηση. Αν τη Δευτέρα καταθέσει την υποψηφιότητά του, εντός του Δημοκρατικού Συναγερμού όπως θα πράξω εγώ, τότε να ανοίξουμε τη διαδικασία στο σύνολο των μελών του κόμματος. Όχι απλά για τον Υποψήφιο των Προεδρικών Εκλογών. Αυτό θα ήταν αντικαταστατικό. Αλλά και για την Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο της παράταξης. Γι’ αυτό, εάν ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποβάλει υποψηφιότητα τη Δευτέρα, δηλώνω ότι θα παραιτηθώ αμέσως από την Προεδρία του ΔΗΣΥ, προκηρύσσοντας την Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την εκλογή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Να ψηφίσουν και τα 51.000 μέλη του κόμματος. Ο νικητής της εσωκομματικής αναμέτρησης θα είναι και Πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top