Αναστάτωση στην Κύπρο - Δηλώσεις για τεχνικό λάθος στον εντοπισμό της Deltacron

Αναστάτωση στην Κύπρο - Δηλώσεις για τεχνικό λάθος στον εντοπισμό της Deltacron

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Γκίκα Μαγιορκίνη για τεχνικό λάθος από το εργαστήριο και την ομάδα του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, δρ. Λεόντιου Κωστρίκη.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο Δρ. Κωστρίκης το νέο στέλεχος κοροναϊού φέρεται να εντοπίστηκε σε 25 κρούσματα στην Κύπρο.

Η Deltacron αφορά παραλλαγή με σημαντικό αριθμό μεταλλάξεων που έχουν ταυτοποιηθεί στην Όμικρον με το γονιδιακό υπόβαθρο της μετάλλαξης Δέλτα.

Τι αναφέρει ο Μαγιορκίνης

Το «τεχνικό λάθος» γνωστοποιεί σε ανάρτησή του στο Facebook o επίκουρος καθηγητής Ιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Σχετικά με το Deltacron (ανάμιξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος…»

Στη συνέχεια αναφέρει σε σχόλιό του χαριτολογώντας: «Για τους μερακλήδες που θέλουν να ξέρουν τι είδους τεχνικό λάθος αναφέρεται» και αναρτά τη δημοσίευση ενός ειδικού που εξηγεί συγκεκριμένα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι των συνομιλιών οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη -Το έγγραφο των συγκλίσεων και το στοίχημα της σημερινής συνάντησης με τον Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Στο τραπέζι των συνομιλιών οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη -Το έγγραφο των συγκλίσεων και το στοίχημα της σημερινής συνάντησης με τον Ερχιουρμάν

Στις 15:30 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν, συναντώνται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σε μια νέα προσπάθεια να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις, για ουσιαστική πρόοδο στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE