Αναλαμβάνει τα ηνία του Υπουργείου Εξωτερικών ο Ιωάννης Κασουλίδης

Αναλαμβάνει τα ηνία του Υπουργείου Εξωτερικών ο Ιωάννης Κασουλίδης

Ο Ιωάννης Κασουλίδης διαδέχεται σήμερα τον Νίκο Χριστοδουλίδη στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, μετά την παραίτηση του τελευταίου και την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας την Τρίτη 11 Ιανουαρίου.

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργού Εξωτερικών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, θα πραγματοποιηθεί στις 1100, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την τοποθέτηση του κ. Κασουλίδη ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι η παραίτηση του κ. Χριστοδουλίδη τον θλίβει ιδιαίτερα αλλά δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αποδεχθεί την παραίτηση μετά τις εξελίξεις.

Ο κ. Κασουλίδης διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών στην Κυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη, αναλαμβάνοντας καθήκοντα τον Απρίλιο του 1997. Τέθηκε για δεύτερη φορά επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας στην Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, τον Μάρτιο του 2018, ενώ τον Μάρτιο του 2018 τον διαδέχτηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE