Υπ. Εργασίας: Oι συντάξεις έχουν αυξηθεί από το 2018 μέχρι σήμερα κατά 6,8%,

Υπ. Εργασίας: Oι συντάξεις έχουν αυξηθεί από το 2018 μέχρι σήμερα κατά 6,8%,

Ανακοίνωση εξέδωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε απάντηση δηλώσεων της οργάνωσης συνταξιούχων ΕΚΥΣΥ-ΠΕΟ για την προβλεπόμενη αύξηση των συντάξεων, στην οποία σημειώνεται πως, με βάση τις υφιστάμενες νομοθετικές διατάξεις, "οι συντάξεις έχουν αυξηθεί από το 2018 μέχρι σήμερα κατά 6,8% λόγω της πορείας ανάπτυξης της οικονομίας".

Επιπροσθέτως, τονίζεται ότι για σκοπούς στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού έχουν εφαρμοστεί πολιτικές, όπως η αύξηση του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων κατά τα έτη 2016, 2019 και 2020, ενώ αναφέρονται και επιπρόσθετα μέτρα, όπως η ένταξη όλων των χαμηλοσυνταξιούχων από το 2017 στο Σχέδιο Χριστουγεννιάτικου Δώρου, η πρόσβαση χαμηλοσυνταξιούχων στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, η επιδότηση αναγκαίων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, η παραχώρηση δωρεάν διακίνησης με δημόσιες συγκοινωνίες, η πλήρης κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών τους αναγκών μέσω του ΓεΣΥ, η εφαρμογή από το 2017 του Σχεδίου Επιχορηγημένων Διακοπών για χαμηλοσυνταξιούχους με πλήρη επιχορήγηση του κόστους για τετραήμερες διακοπές, καθώς και η αύξηση των εισοδηματικών ορίων για το Πασχαλινό Επίδομα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου καταλήγει επισημαίνοντας ότι τα ζητήματα που αφορούν τόσο τους συνταξιούχους, όσο και τους χαμηλοσυνταξιούχους συζητούνται συντεταγμένα με όλες τις οργανώσεις και τους κοινωνικούς εταίρους, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τι είπε για Φειδία, Εθνικό Συμβούλιο και τις Προεδρικές του 2028 - «Έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου» - Βίντεο

ΠτΔ: Τι είπε για Φειδία, Εθνικό Συμβούλιο και τις Προεδρικές του 2028 - «Έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου» - Βίντεο

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Αιμιλία Κενεβέζου και τον Alpha Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης άνοιξε τα χαρτιά του για το πολιτικό σκηνικό ενόψει Βουλευτικών Εκλογών, τις εξελίξεις γύρω από τον Φειδία Παναγιώτου, αλλά και το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητάς του στις Προεδρικές του 2028. Παράλληλα, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την τοξικότητα και τα fake news που, όπως είπε,επηρεάζουν την πολιτική ζωή του τόπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE