ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Εντοπίστηκαν 65 κρούσματα κορωνοϊού - Ανησυχία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Κίνα: Εντοπίστηκαν 65 κρούσματα κορωνοϊού - Ανησυχία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 16 Ιανουαρίου ότι το Σάββατο 15 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 65 κρούσματα COVID-19 τοπικής μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου περιστατικού της παραλλαγής Ομικρον στην κινεζική πρωτεύουσα, μερικές εβδομάδες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο στις 4 Φεβρουαρίου και τις αργίες για το Κινεζικό Νέο Ετος.

Ο αριθμός τους είναι μικρότερος σε σχέση με τα 104 κρούσματα που ανακοινώθηκαν μία ημέρα νωρίτερα, καθώς η έξαρση στη βορειοδυτική πόλη Σιάν αποκλιμακώνεται ύστερα από τα αυστηρά lockdowns. Ωστόσο το ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Ομικρον έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον πέντε επαρχίες και δήμους, με αποτέλεσμα οι πόλεις να αναγκάζονται να επιβάλουν περιορισμούς για να ανακόψουν την εξάπλωσή του με αποτέλεσμα να απειλείται περαιτέρω η επιβραδυνόμενη οικονομική ανάκαμψη.

Χθες, η πρωτεύουσα Πεκίνο κατέγραψε το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης της παραλλαγής Ομικρον, που αφορά πολίτη που επισκέφθηκε πολλά εμπορικά κέντρα και εστιατόρια τις προηγούμενες 14 ημέρες. Το πρόσωπο αυτό δεν έχει φύγει από την πόλη από τις αρχές αυτής της χρονιάς. Η Κίνα δεν έχει ανακοινώσει πόσα ακριβώς κρούσματα Ομικρον έχει εντοπίσει συνολικά.

Περίπου 13.000 άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε τεστ στην επαρχία Χαϊντιάν όπου εντοπίστηκε το κρούσμα, αλλά κανένας δεν βρέθηκε θετικός, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που επικαλείται η κυβερνητική εφημερίδα Beijing Daily. Ωστόσο, κάποιοι χώροι λατρείας στην πόλη ήδη κλείνουν για τους επισκέπτες ως προληπτικό μέτρο.

Κάποιοι κάτοικοι του Πεκίνου, ανησυχώντας ότι θα εγκλωβιστούν στην πόλη για τις επικείμενες αργίες για το Κινεζικό Νέο έτος, σπεύδουν να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους λόγω της Ομικρον. Η ηπειρωτική Κίνα ανακοίνωσε 119 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 για τις 15 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένων των `εισαγόμενων`, συγκριτικά με 165 μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας (NHC). Δεν καταγράφηκαν νέοι θάνατοι, με τον συνολικό τους αριθμό να παραμένει στους 4.636. Εως τις 15 Ιανουαρίου, η ηπειρωτική Κίνα είχε καταγράψει συνολικά 104.864 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top