ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάλμας, η πρώτη απώλεια στον πόλεμο ΔΗΣΥ με Χριστοδουλίδη- Το παρασκήνιο της παραίτησης

Πάλμας, η πρώτη απώλεια στον πόλεμο ΔΗΣΥ με Χριστοδουλίδη- Το παρασκήνιο της παραίτησης

Πολιτικοί είναι οι λόγοι της παραίτησης του υφυπουργού παρά τω Προέδρω Βασίλη Πάλμα, όσο κι αν ο ίδιος φρόντισε να αποχωρήσει διακριτικά, ώστε να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του οποίου υπήρξε ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Themaonline, η παραίτηση Πάλμα ήταν μονόδρομος το τελευταίο διάστημα, ένεκα και των πιέσεων που ασκούσε ο ΔΗΣΥ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ξεκαθάρισμα του σκηνικού σε ό,τι αφορά τις επιλογές κυβερνητικών αξιωματούχων ενόψει των προεδρικών του 2023. Ο Βασίλης Πάλμας φέρεται από τον ΔΗΣΥ να προωθούσε στήριξη της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη, γεγονός που ενόχλησε σφόδρα την ηγεσία της παράταξης και δη τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο παραιτηθείς υφυπουργός απορρίπτει όσα του καταλογίζουν και υποστηρίζει ότι οι λόγοι της παραίτησής του είναι προσωπικοί, χωρίς να θέλει να επεκταθεί περαιτέρω σε αυτό το σημείο. Επιφυλάσσεται να μιλήσει σε μεταγενέστερο στάδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Themaonline, ο Βασίλης Πάλμας, πρώην στέλεχος του ΔΗΚΟ που στις προεδρικές του 2013 στήριξε την υποψηφιότητα Αναστασιάδη, δεν είναι ο μόνος για τον οποίο η Πινδάρου εκφράζει παράπονα ότι ακολουθούν πορεία που δεν είναι συμβατή με την επίσημη γραμμή της παράταξης.

Τα πυρά του ΔΗΣΥ στρέφονται ευθέως προς την ηγεσία και στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης, η οποία κατά τη διάρκεια της ψήφισης του προϋπολογισμού βρέθηκε απέναντι από το Προεδρικό, καταψηφίζοντας το κονδύλι για τους συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η στάση αυτή ενόχλησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προκάλεσε ρήγμα με τον ΔΗΣΥ, ιδιαίτερα όταν ο Μάριος Καρογιάν, δήλωσε ότι η ΔΗΠΑ δεν είναι δεδομένη για κανέναν για το 2023.

Οσο ο Νίκος Χριστοδουλίδης συντηρεἰ το σενάριο να είναι υποψήφιος το 2023 τόσο πιο έντονη θα γίνεται η πίεση που θα ασκεί η Πινδάρου προς τα στελέχη της παράταξης και της κυβέρνησης να στοιχηθούν με το κόμμα για την εκλογική αναμέτρηση. Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ακόμη δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του και δηλώνει ότι οι αποφάσεις του θα πρέπει να αναμένονται νωρίτερα από το καλοκαίρι. Στην Πινδάρου δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τη διασπορά των πληροφοριών που φέρουν τον ΔΗΣΥ να ετοιμάζει plan B για απόσυρση της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου σε περίπτωση που δεν συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του κόμματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top