ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μπαίνουν ξανά στον «πάγο» οι χαλαρώσεις; – Τα «κολλημένα» κρούσματα φέρνουν ανατροπή

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μπαίνουν ξανά στον «πάγο» οι χαλαρώσεις; – Τα «κολλημένα» κρούσματα φέρνουν ανατροπή

Εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας, ενδεχόμενες χαλαρώσεις, την κατάσταση στα νοσηλευτήρια αλλά και οι αλυσίδες μετάδοσης που δημιουργήθηκαν στους οίκους ευγηρίας θα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην επόμενη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, μεταξύ των μελών της επιδημιολογικής ομάδας που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 01 Φεβρουαρίου.

Παρόλο που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται σταθεροποίηση στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων, το κύμα της πανδημίας που περνάμε τώρα δεν έχει περάσει ενώ οι ενδεχόμενες χαλαρώσεις που έρχονται θα γίνουν σταδιακά, καθώς το γεγονός πως καθημερινά ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 2.000, ίσως φέρει ακόμη μια μικρή παράταση στην άρση των μέτρων.

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει για τα κρούσματα που εντοπίζονται στους οίκους ευγηρίας και την δημιουργία μεγάλων αλυσίδων μετάδοσης, ένα θέμα που θα συζητηθεί εκ νέου αύριο στη σύσκεψη.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νοσηλευτήρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας χθες Κυριακή 30 Ιανουαρίου, συνολικά νοσηλεύονται νοσηλεύονται 211 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 74 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 74 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 32 είναι διασωληνωμένοι, οι 8 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 34 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν άλλα 2,225 (ποσοστό θετικότητας: 2,61%) νέα κρούσματα και ένας θάνατος.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, εξετάζεται το ενδεχόμενο άρσης του μέτρου που αποκλείει τους ανεμβολίαστους πολίτες από διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και έτσι σε περίπτωση κατάργησης του, θα μπορούν να πηγαίνουν σε χώρους εστίασης με 24ωρο rapid τεστ.

Παράλληλα με τα πιο πάνω, θα συζητηθούν και μέτρα που αφορούν εφήβους 12-17 ετών, τα οποία δεν είναι εμβολιασμένα, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να πηγαίνουν σε χώρους εστίασης με την επίδειξη rapid test ή SafePass.

Την ίδια ώρα θα συζητηθεί αν πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των καλεσμένων σε γάμους και βαπτίσεις, καθώς επίσης να εξετάσουν αν πρέπει να επιτραπεί ξανά ο χορός, κάτι που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό κρουσμάτων, αλλά και από τις νοσηλείες.

Αυτό που μένει να δούμε τώρα, είναι αν οι πιο πάνω χαλαρώσεις που υπήρχαν σαν σκέψη υλοποιηθούν τώρα, ή αν θα δοθεί ακόμη ένα χρονικό διάστημα με στόχο την μείωση των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών που καταγράφονται καθημερινά, χωρίς καθόλου πτώση τις τελευταίες μέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top