ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με βεβαίωση από Ιερό Ναό πήρε θέση Πρώτου Λειτουργού στον ΚΟΑ!

Με βεβαίωση από Ιερό Ναό πήρε θέση Πρώτου Λειτουργού στον ΚΟΑ!

«Καμπάνα» για πρόσωπο που απολαμβάνει τη θέση Πρώτου Λειτουργού στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού «χτυπά» στην έκθεση της, για την οικονομική κατάσταση του οργανισμού για το 2014, η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Σε ειδική παράγραφο, επισημαίνεται ότι έγινε καταγγελία στην Ελεγκτική Υπηρεσία, εναντίον Πρώτου Λειτουργού στο Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, που αφορά τις γνώσεις του για θέματα αθλητισμού και κατά συνέπεια το διορισμό του στη θέση Πρώτου Λειτουργού ΚΟΑ.

Το εν λόγω πρόσωπο φαίνεται πως κέρδισε τη… δουλειά, προσκομίζοντας ως υποψήφιος για τη θέση,  πλαστή βεβαίωση από τον Ιερό Ναό Παναγίας Παλλουριώτισσας!

Στη βεβαίωση, υπάρχει η επισήμανση για την καλή του γνώση σε θέματα αθλητισμού, φυσικής αγωγής και αθλητικών εγκαταστάσεων, προαπαιτούμενα προσόντα για την εξασφάλιση της θέσης.

Η Υπηρεσία, αφού έγινε δέκτης της καταγγελίας, στις 21/03/2014 κάλεσε τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, όπως διερευνήσει το θέμα, αφού τίθεται υπό αμφισβήτηση η γνησιότητα της βεβαίωσης.

Ζήτησε, επίσης, από τον Οργανισμό να εξετάσει κατά πόσο οι περιγραφείσες στη βεβαίωση υπηρεσίες, νόμιμα παρέχοντο, αφού, κατά το χρόνο παροχής των υπηρεσιών, ο εν λόγω λειτουργός ήταν δημόσιος υπάλληλος και συνεπώς οποιαδήποτε τέτοια παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (με ή χωρίς αμοιβή) απαιτούσε έγκριση για να είναι νόμιμη.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία, αναφέρει, τέλος, στην έκθεση της, ότι από το Μάρτιο μέχρι σήμερα έχει αποστείλει ταυτάριθμες επιστολές προς τον ΚΟΑ, με τις οποίες ζητούσε ενημέρωση και επίσπευση της απάντησης  επί των εξελίξεων  του θέματος, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα δυσχεράνει το χειρισμό του.

Δεκαπέντε μήνες μετά, το ζήτημα παραμένει ανοικτό. Η Πρόεδρος του Οργανισμού πληροφόρησε την Υπηρεσία ότι το θέμα βρίσκεται ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top