ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Έδειξε αύξηση στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία σε ΕΕ, ευρωζώνη και Κύπρο

Eurostat: Έδειξε αύξηση στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία σε ΕΕ, ευρωζώνη και Κύπρο

Αύξηση 2,9% σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία σε ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση τον Δεκέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Νοέμβριο του ίδιου έτους σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2020, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 26,2% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ.

Ο ετήσιος μέσος όρος των τιμών παραγωγού στη βιομηχανία για το 2021 σημείωσε αύξηση 12,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μέσο όρο για το 2020 και στην ευρωζώνη και στην ΕΕ.

Ανά τομέα, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, αυξήθηκαν σε σύγκριση με τον Νοέμβριο κατά 7,0% στον τομέα της ενέργειας, κατά 0,7% στα ενδιάμεσα αγαθά, κατά 0,6% στα μη διαρκή αγαθά, κατά 0,3% στα κεφαλαιουχικά αγαθά και κατά 0,2% στα διαρκή αγαθά. Οι τιμές στη γενική βιομηχανία με την εξαίρεση του τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 0,5%.

Στην ΕΕ, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία σημείωσαν μηνιαία αύξηση κατά 6,9% στον τομέα της ενέργειας, κατά 0,7% στα ενδιάμεσα αγαθά και στα μη διαρκή αγαθά, κατά 0,3% στα κεφαλαιουχικά αγαθά και κατά 0,2% στα διαρκή αγαθά. Οι τιμές στη γενική βιομηχανία με την εξαίρεση του τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 0,6%.

Οι μεγαλύτερες μηνιαίες αυξήσεις στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (αύξηση 13,3%), την Εσθονία (αύξηση 12,7%) και την Ελλάδα (αύξηση 8,0%), ενώ η μόνη μείωση παρατηρήθηκε στη Τσεχία (μείωση 0,1%).

Στην Κύπρο σημειώθηκε αύξηση 0,6% στις τιμές παραγωγού μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2021.

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2020, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία στην ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 73,4% στον τομέα της ενέργειας, κατά 18,6% στα ενδιάμεσα αγαθά, κατά 4,8% στα διαρκή αγαθά, κατά 4,6% στα κεφαλαιουχικά αγαθά και κατά 4,5% στα μη διαρκή αγαθά. Οι τιμές στη γενική βιομηχανία με την εξαίρεση του τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 10,0%.

Στην ΕΕ, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία σημείωσαν ετήσια αύξηση κατά 71,9% στον τομέα της ενέργειας, κατά 18,9% στα ενδιάμεσα αγαθά, κατά 5,3% στα διαρκή αγαθά, κατά 5,0% στα μη διαρκή αγαθά και κατά 4,7% στα κεφαλαιουχικά αγαθά. Οι τιμές στη γενική βιομηχανία με την εξαίρεση του τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 10,5%.

Οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία σημείωσαν ετήσια αύξηση σε όλα τα κράτη μέλη, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να καταγράφονται στην Ιρλανδία (αύξηση 99,2%), τη Δανία (αύξηση 58,9%) και τη Ρουμανία (αύξηση 42,3%).

Στην Κύπρο σημειώθηκε αύξηση 21,0% στις τιμές παραγωγού μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2020 και του Δεκεμβρίου του 2021.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο προσβάσιμες είναι πραγματικά οι παραλίες σε ΑμεΑ; Πόσες υπάρχουν και ποιες ξεχωρίζουν;

«Γολγοθάς» η ενοικίαση κατοικίας: Σε ποιες χώρες παρατηρείται μείωση - Τι συμβαίνει στην Κύπρο

Άμεση ανάλυση BBC: Πώς η απόπειρα κατά Τραμπ αλλάζει τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

ΑΚΕΛ: Τα επικοινωνιακά λάθη, η αλλαγή ατζέντας και η εμφάνιση της Κοινωνικής Συμμαχίας

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο δράστης είναι ένας 20χρονος άνδρας από την ΠενσιλβάνιαΣοκαριστικές εικόνες από την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ - Τι κατέγραψε ο φακός -Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σοκαριστικές εικόνες από την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ - Τι κατέγραψε ο φακός -Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το σημείο της απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top