ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΑΜ για Κυπριακό: Τα δύο κράτη η μόνη λύση

Εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΑΜ για Κυπριακό: Τα δύο κράτη η μόνη λύση

“Δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο", δήλωσε η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Πινάρ Καρά, προσθέτοντας ότι με βάση τις συμφωνίες εγγύησης και συμμαχίας, η Τουρκία παραμένει στο πλευρό των Τ/κ σήμερα, όπως και στο παρελθόν.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι “πρέπει να φανεί ξεκάθαρα ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια λύση με τις μεθόδους που φάνηκε από όλες τις πλευρές ότι έχουν δοκιμαστεί μέχρι σήμερα και δεν έχουν οδηγήσει σε λύση”.

“Δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο. Ενώ η υιοθέτηση αυτής της λύσης από την ε/κ διοίκηση θα είναι επωφελής για την ειρήνη και την ευημερία του νησιού, οι προσπάθειές της να δημιουργήσει μια νομική βάση και κάλυψη για τρομοκρατικές οργανώσεις και η συναίνεσή της σε προκλητικές ενέργειες κατά θρησκευτικών ευαισθησιών εμποδίζουν να επιτευχθεί η επιθυμητή ειρήνη και ευημερία στο νησί και εμβαθύνουν τα προβλήματα”, ισχυρίστηκε η Πινάρ Καρά.

Η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας πρόσθεσε ότι “θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Κύπρος είναι η εθνική υπόθεσή μας”. “Με βάση τις συμφωνίες εγγύησης και συμμαχίας, είμαστε στο πλευρό των Κυπρίων αδελφών μας σήμερα, όπως και στο παρελθόν. Ως εγγυήτρια χώρα, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής της ειρήνης, της ηρεμίας και της ασφάλειας στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και των νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο”, είπε η Πινάρ Καρά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top