ΔΙΕΘΝΗ

Νέες στρατιωτικές ασκήσεις ετοιμάζει η Ρωσία στα σύνορα με Ουκρανία

Νέες στρατιωτικές ασκήσεις ετοιμάζει η Ρωσία στα σύνορα με Ουκρανία

Η Ρωσία ετοιμάζεται για νέες στρατιωτικές ασκήσεις την Παρασκευή στα σύνορα με την Ουκρανία, εν μέσω διπλωματικών συνομιλιών ανάμεσα σε Κρεμλίνο και Ευρώπη, με την τελευταία να φοβάται μια εισβολή από το πρώην σοβιετικό κράτος.

Η Μόσχα έχει εγκαταστήσει περίπου 100.000 στρατιώτες κοντά στο μέτωπο της Ουκρανίας και οι ηγέτες της Δύσης προσπάθησαν να διεξάγουν συνομιλίες, φοβούμενοι μια επίθεση. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι 400 στρατιώτες της θα συμμετέχουν την Παρασκευή σε μια «άσκηση τακτικής» στην επαρχία του νότιου Ροστόφ, που συνορεύει με την Ουκρανία. Εβδομήντα στρατιωτικά οχήματα, τανκς, εκτοξευτές χειροβομβίδων και μη επανδρωμένος εναέριος εξοπλισμός θα εμπλέκονται στις ασκήσεις, είπε.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το Υπουργείο είπε ότι και ο στόλος του στη Μαύρη Θάλασσα πραγματοποίησε ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένης μια εκπαίδευσης για «αναζήτηση και καταστροφή πλοίων εικονικού εχθρού».

Η Ρωσία, η οποία ελέγχει τη χερσόνησο της Κριμαίας, μετά την προσάρτησή της το 2014, έχει θέσει τη Μαύρη Θάλασσα ως στρατηγική προτεραιότητα. Η Μόσχα κάνει επίσης ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη Λευκορωσία, σύμμαχο της Μόσχας, που συνορεύει με την Ουκρανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ΝΑΤΟ είπε ότι η ανάπτυξη πυραύλων από τη Ρωσία, τεθωρακισμένων και στρατιωτών με πολυβόλα στη Λευκορωσία αποτελούν «επικίνδυνη στιγμή» για την Ευρώπη, τριάντα χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι πολεμικές ασκήσεις στη Λευκορωσία είναι προγραμματισμένα μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου. Οι δυτικοί ηγέτες μεταβαίνουν στη Μόσχα σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας, με τον Βρετανό Υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας να προγραμματίζει επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα την Παρασκευή. Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο αυτή τη βδομάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top