ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Έτοιμη για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση

Ουκρανία: Έτοιμη για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι εξελίξεις στην ουκρανική κρίση και οι εύθραυστες ισορροπίες ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία τίθενται σε άμεση προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών - μελών να συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες έπειτα από την κλιμάκωση των εχθροπραξιών το Σαββατοκύριακο με θανάτους και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές και την ανακοίνωση περί επικείμενης συνόδου κορυφής των προέδρων των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Προσερχόμενοι, κορυφαίοι αξιωματούχοι στέλνουν σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ να δηλώνει ότι η ΕΕ είναι έτοιμη για κυρώσεις στη Ρωσία αλλά και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα αποκοπεί από τις διεθνείς χρηματαγορές αν εισβάλει στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι «θα έχω την ευκαιρία να επιστήσω την προσοχή και του παριστάμενου Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών, του κ. Κουλέμπα, στα ζητήματα ασφάλειας της ελληνικής μειονότητας στην ευρύτερη περιοχή επαφής γύρω από τη Μαριούπολη».

Μπορέλ: Είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα των κυρώσεων για τη Ρωσία
Το ρωσοουκρανικό ζήτημα και αυτό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είναι τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τους Υπουργούς Εξωτερικών στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, όπως ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στη συνάντηση.

Όσον αφορά στο θέμα Ρωσίας-Ουκρανίας, ο κ. Μπορέλ αναφέρθηκε στη συζήτηση που θα έχουν οι Υπουργοί με τον Ουκρανό ομόλογό τους Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχει στήριξη για οποιαδήποτε διπλωματική προσπάθεια, ενώ σχετικά με την επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα επισήμανε ότι «η δουλειά έχει γίνει». «Είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα», ανέφερε εκφράζοντας την ελπίδα ωστόσο ότι δε θα φτάσει η στιγμή των κυρώσεων.

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για συνόδους κορυφής, σε επίπεδο ηγετών, σε επίπεδο υπουργών, με οποιαδήποτε σχήμα, οποιαδήποτε μορφή συνομιλιών και διαπραγματεύσεων με στόχο να αποφύγουμε τον πόλεμο», τόνισε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Θα στηρίξουμε οτιδήποτε μπορεί να καταστήσει τις διπλωματικές συζητήσεις τον καλύτερο τρόπο, τον μοναδικό τρόπο να βρούμε μια λύση στην κρίση», πρόσθεσε, αφού η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν επί της αρχής σε μια σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top