ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Έτοιμοι για…χορό: Τα τρία βήματα προς την κανονικότητα – Διαφοροποιήσεις για τους εμβολιασμένους από την ερχόμενη εβδομάδα

Έτοιμοι για…χορό: Τα τρία βήματα προς την κανονικότητα – Διαφοροποιήσεις για τους εμβολιασμένους από την ερχόμενη εβδομάδα

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα κέντρα διασκέδασης και τους χώρους εστίασης, με το οποίο οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επιτρέπουν στο υποστατικό τους το χορό και τη διασκέδαση.

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου, μιλώντας στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο, τονίζοντας πως ίσως δούμε κάποιες διαφοροποιήσεις από αυτά που ανακοινώθηκαν χθες από τον Υπουργό, Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

«Θα εκδοθεί ανακοίνωση σήμερα από το Υπουργείο Υγείας έτσι ώστε να υπάρχει σχετικό διάταγμα για να μπορούν να τεθούν αυτά τα μέτρα και αυτό το ειδικό πρωτόκολλο σε ισχύ από αύριο», είπε συγκεκριμένα.

«Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι αυτό που αναφέρθηκε χθες στη σύσκεψη Υπουργού Υγείας με τα μέλη της ΣΕΕ είναι ότι σε χώρους όπου θα υπάρχει χορός-διασκέδαση, θα πρέπει όλα τα άτομα ανεξαιρέτως για αυτή τη μεταβατική περίοδο να υποβάλλονται σε rapid test ίδιας ημέρας και όχι 24 ωρών. Σε χώρους όπου φιλοξενούνται άνω των 150 ατόμων και θα υπάρχει χορός, δηλαδή θα πρέπει αυτό το υποστατικό να αποστείλει σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί ότι στο υποστατικό του επιτρέπεται ο χορός, τότε αυτό θα είναι καταχωρημένο και θα αποσταλεί αυτή η λίστα στους λειτουργούς και η αστυνομία που θα διενεργούν τους ελέγχους, έτσι ώστε να γνωρίζουν», πρόσθεσε.

Όσα γνωρίζουμε για το υγειονομικό πρωτόκολλο:

-Οι επιχειρηματίες επιλέγουν αν θα υπάρχει χορός – διασκέδαση, στέλνοντας σχετικό email στο Υπουργείο Υγείας

-Αν επιτρέπεται ο χορός, τότε όλα τα άτομα ανεξαιρέτως εμβολιασμού θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test της ίδιας ημέρας και όχι 24ωρο

-Αλλάζουν οι προϋποθέσεις για τα τετραγωνικά μέτρα και τον αριθμό ατόμων. Δεν θα είναι ένα άτομο ανά δυο τετραγωνικά μέτρα αλλά ένα άτομο ανά ενάμιση τετραγωνικό μέτρο

Όσο αφορά τους εμβολιασμένους θέλοντας να προλάβει και αντιδράσεις ανέφερε πως «Εμβολιαστήκαμε για να προστατεύσουμε την υγεία μας, για να μην νοσηλευτούμε, από εκεί και πέρα, η επιτήρηση χρειάζεται σε όλους»

Καταλήγοντας, μίλησε για το πλάνο αναπροσαρμογής των μέτρων που ίσως ανακοινωθεί από την ερχόμενη εβδομάδα, εξηγώντας, πως σε αυτό θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις και θα υπάρχουν χώροι, όπου τα εμβολιασμένα άτομα δεν θα χρειάζεται να διενεργούν τεστ.

«Τώρα εξαιτίας και των καρναβαλιών… θα πρέπει να υπάρχει αυτή η επιτήρηση…για να μην επιστρέψουμε σε άλλες καταστάσεις. Από την ερχόμενη εβδομάδα ίσως είναι έτοιμο και το πλάνο αναπροσαρμογής», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top