ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζηπαντέλα: «Το ΓεΣΥ είναι μονόδρομος…δεν καταρρέει, ενισχύεται» - Οι εισηγήσεις προς τον ΟΑΥ

Χατζηπαντέλα: «Το ΓεΣΥ είναι μονόδρομος…δεν καταρρέει, ενισχύεται» - Οι εισηγήσεις προς τον ΟΑΥ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι της Τρίτης 22/2 η συνάντηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα με τη διευθυντική ομάδα και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΥ.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα μετέφερε στον ΟΑΥ ότι «το ΓεΣΥ είναι μονόδρομος και δεν αλλάζει η αρχιτεκτονική του». Την ίδια στιγμή, αυτό το μικρό παιδί, όπως ονόμασε το ΓεΣΥ, έχει διαφορά προβλήματα τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Υπουργός μετέφερε ένα μεγάλο αριθμό εισηγήσεων που θα καταπολεμήσουν τις καταχρήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΣ του ΟΑΥ είδε με θετικό φακό τις εισηγήσεις, οι οποίες αναμένεται ότι θα υλοποιηθούν το συντομότερο. «Κάποιες θα εφαρμοστούν τον επόμενο μήνα, κάποιες άλλες σε δύο, άλλες σε τρεις μήνες. Θα έχουμε συνάντηση σε 2-3 βδομάδες για ενημέρωση», σημείωσε.

Οι εισηγήσεις αφορούν στα προβλήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. «Μία εισήγηση αφορά πώς να λυθεί το θέμα με τη γνωμάτευση του γενικού Εισαγγελέα, άλλη για τη φοροδιαφυγή γιατρών και νοσηλευτηρίων, καθώς και βελτίωση λειτουργίας και αμοιβής των προσωπικών γιατρών», διευκρίνισε ο κ. Χατζηπαντέλα.

Πρόσθεσε ακόμη πως «βάσει αυτών των βελτιώσεων, θα βελτιωθούν και οι υπηρεσίες που λαμβάνουν οι ασθενείς, γιατί βάσει αυτών των εισηγήσεων θα τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα όπου θα ξεκινήσουν λειτουργία τα εφημερεύοντα ιατρεία, και για τους ασθενείς, και για παιδίατρους. Άρα δεν μιλάμε μόνο για εξοικονομήσεις, μιλούμε και για βελτίωση του Γενικού Συστήματος Υγείας, και με αυτό θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι το ΓεΣΥ δεν καταρρέει αλλά είναι ενισχυμένο και θα προσφέρουμε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους Κύπριους πολίτες και στους Κύπριους ασθενείς».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΟΑΥ Θωμάς Αντωνίου παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά είμαστε εδώ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας να λύσουμε ότι προκύπτει.

Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top