ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές και συναντήσεις του ΥΠΕΞ στο Παρίσι για Ινδοειρηνικό και Ουκρανία

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές και συναντήσεις του ΥΠΕΞ στο Παρίσι για Ινδοειρηνικό και Ουκρανία

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές και συναντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στο Παρίσι, με αντικείμενο την κατάσταση στον Ινδοειρηνικό αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων με την Γαλλία και το Κυπριακό. Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα Τετάρτη ο κ. Κασουλίδης πραγματοποίησε ξεχωριστές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Κύπρου – Γαλλίας, Nadia Essayan, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Jean Louis Bourlanges και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της γαλλικής Γερουσίας, Christian Cambon.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Κασουλίδη, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Γαλλίας και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε επιμέρους τομείς, το Κυπριακό και οι προτάσεις πλευράς μας στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Κασουλίδης συμμετείχε στην υπουργική συνάντηση που διοργάνωσε η γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου ΕΕ για τον Ινδοειρηνικό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με ομολόγους του στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θεματικές την κλιματική αλλαγή και τη βιοποικιλότητα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε άτυπη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως στο Παρίσι, με σκοπό την ανασκόπηση της κατάστασης στην Ουκρανία και την εξέταση πρακτικών τρόπων αντίδρασης της ΕΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top