Έκτακτη σύσκεψη των ηγετών του ΝΑΤΟ ζητά ο Τζόνσον

Έκτακτη σύσκεψη των ηγετών του ΝΑΤΟ ζητά ο Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είπε ότι καλεί σε έκτακτη σύσκεψη όλων των ηγετών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ «το συντομότερο δυνατό», ώστε να υπάρξει αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Βρετανός ηγέτης επιβεβαίωσε ότι θα απευθύνει διάγγελμα προς το βρετανικό λαό κατά τη διάρκεια του πρωινού αναφορικά με τη ρωσική εισβολή.

Ανέφερε επίσης ότι θα μιλήσει με τους υπόλοιπους ηγέτες των χωρών μελών του G7.

Χαρακτήρισε δε τις εξελίξεις ως «καταστροφή για την ήπειρό μας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες δεν ήταν μια τυπική διπλωματική τοποθέτηση. Ήταν μια κίνηση με σαφή πολιτικό βάρος, υψηλό συμβολισμό και, κυρίως, στρατηγική στόχευση. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο επανέρχεται με ένταση στο προσκήνιο, όχι ως ιστορική εκκρεμότητα, αλλά ως ζωντανό πολιτικό και κυριαρχικό ζήτημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE