ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνδυνος να μην ανοίξουν φέτος ξενοδοχεία σε Αγία Νάπα και Πρωταρά

Κίνδυνος να μην ανοίξουν φέτος ξενοδοχεία σε Αγία Νάπα και Πρωταρά

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι ξενοδόχοι Αγίας Νάπας και Πρωταρά, αφού οι αρνητικές συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία καθημερινά προκαλούν ολοένα και πιο έντονο προβληματισμό. Με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε κι εάν κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες στην ελεύθερη Αμμόχωστο θα λειτουργήσουν το φετινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφαλίσαμε από τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Αμμοχώστου, ποσοστό 20%-25% των ξενοδοχείων στις περιοχές Αγίας ΝάπαςΠρωταρά συνεργάζονται αποκλειστικά με Ρώσους τουριστικούς πράκτορες τα τελευταία χρόνια. Ως εκ τούτου, οι μονάδες αυτές είναι άγνωστο κατά πόσο θα επαναλειτουργήσουν τη φετινή περίοδο. Περαιτέρω, υπάρχει και μία δεύτερη (μεγαλύτερη) κατηγορία ξενοδοχείων, της τάξης του 60%-70% του δυναμικού της επαρχίας, που έχουν σοβαρή εξάρτηση στον κύκλο εργασίας τους από Ρωσσόφωνους τουρίστες.

Παραμένει, λοιπόν, αβέβαιο ποια και πόσα ξενοδοχεία που συγκαταλέγονται σ’ αυτήν την κατηγορία θα λειτουργήσουν εν’ όψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Σε ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία της Αμμοχώστου, μόνο ένα ποσοστό ξενοδοχείων της τάξης του 15%-20% είχαν τα προηγούμενα χρόνια μικρότερη εξάρτηση από τη ρωσική αγορά. Αυτές οι μονάδες εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τα ξενοδοχεία που συγκαταλέγονται στις υπόλοιπες κατηγορίες, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι το πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία γενικότερα θα είναι τεράστιο. Το χειρότερο για τους ξενοδόχους και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία είναι πως τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κανένας χρονικός ορίζοντας για το πότε θα τερματιστεί αυτή η κρίση. Μάλιστα, τα μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά ο τοπικός σύνδεσμος ξενοδόχων δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, αφού υπάρχει ανησυχία πως η υπάρχουσα κατάσταση θα κρατήσει για πάρα πολύ καιρό…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top