ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπήρξε ποτέ απόπειρα απαγωγής παιδιών στον Πρωταρά - Διαβάστε αυτούσια την έκθεση της Αστυνομίας

Δεν υπήρξε ποτέ απόπειρα απαγωγής παιδιών στον Πρωταρά - Διαβάστε αυτούσια την έκθεση της Αστυνομίας

Η Αστυνομία παραθέτει τα γεγονότα όπως έλαβαν χώρα για ενημέρωση της κοινής γνώμης μετά και το σάλος που έχει προκληθεί από τα δημοσιεύματα περί απαγωγής παιδιών στον Πρωταρά.

Στις 16 Ιουνίου 2015, τουρίστες που παρευρίσκονταν σε εκδήλωση ξενοδοχείου στην επαρχία Αμμοχώστου, θεώρησαν, ότι 19χρονος που βρισκόταν στο χώρο, βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο τα ανήλικα παιδιά τους, με σκοπό την παιδική πορνογραφία.

Το εν λόγω  πρόσωπο, τέθηκε υπό περιορισμό από προσωπικό του ξενοδοχείου και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία και μετέβη αμέσως στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Με τη συγκατάθεση του 19χρονου, παραλήφθηκε το κινητό του τηλέφωνο, όπου από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε οτιδήποτε μεμπτό και οι μόνες λήψεις που καταγράφονταν στο βίντεο ήταν αποκλειστικά από την εκδήλωση των ενηλίκων προσώπων και σε καμία περίπτωση δεν απεικονίζονταν παιδιά. 

Στη συνέχεια έγινε έρευνα και στην οικία του 19χρονου, όπου επίσης δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο, ενώ με τη γραπτή συγκατάθεση του, το τηλέφωνο του παρέμεινε στην κατοχή της Αστυνομίας.

 Ακολούθως,  η υπεύθυνη ταξιδιωτικής εταιρίας επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου και ζήτησε όπως η Αστυνομία επισκεφθεί εκ νέου το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, μετά που τουρίστες εξέφρασαν φόβους, πως η παρουσία του 19χρονου στον εν λόγω χώρο, πιθανόν να σχετιζόταν με κύκλωμα απαγωγής παιδιών.

 Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο ξενοδοχείο, όπου προέβησαν σε περαιτέρω εξετάσεις και έλαβαν καταθέσεις τόσο από παιδιά, όσο και από γονείς, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί οτιδήποτε που να επιβεβαιώνει τις αρχικές τους υποψίες.

 Η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την Αστυνομία, κοινοποιήθηκε τόσο στην υπεύθυνη της ταξιδιωτικής εταιρίας, όσο και στην υποπρόξενο της Υπάτης Αρμοστείας της Μεγάλης Βρετανίας στην Κύπρο, οι οποίες εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίηση τους για τον τρόπο χειρισμού του περιστατικού από την Αστυνομία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top