ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί μπορεί αυτό το Σάββατο στην Ελλάδα να ξυπνήσουν με GREXIT και να γυρίσουν στη δραχμή– Θα τρέχουμε στην Κύπρο

Γιατί μπορεί αυτό το Σάββατο στην Ελλάδα να ξυπνήσουν με GREXIT και να γυρίσουν στη δραχμή–  Θα τρέχουμε στην Κύπρο

Μέχρι τις 20 Ιουνίου( αν και έχει δοθεί επιπλέον παράταση 10 ημερών), δηλαδή το ερχόμενο Σάββατο, η Ελλάδα η οποία όπως σχολιάζουν διεθνείς οικονομικοί κύκλοι ήδη βρίσκεται με το ένα πόδι έξω από τη ζώνη του ευρώ, μπορεί να εισέλθει κανονικά σε πορεία GREXIT, σενάριο το οποίο δεν θα βλάψει απαραίτητα τους πολίτες της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν γονατίσει υπό τον ζυγό των δανειστών.

Η τελευταία κίνηση στο οικονομικό θρίλερ της Ελλάδας θα παιχτεί σε 48 ώρες, καθώς  εκπνέει η προθεσμία της κυβέρνησης για συνομολόγηση συμφωνίας μεταξύ της χώρας και των δανειστών της, η οποία θα καλύπτει πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Μιλώντας στο Tothema Web Tv Radio, η οικονομολόγος Άννα Θεολόγου, έκρινε ότι είναι πολύ πιθανόν η Ελλάδα να πραγματοποιήσει ηρωική έξοδο από το ευρώ, έχοντας ήδη δώσει σαφέστατες ενδείξεις των προθέσεων της.

«Πριν από  μία εβδομάδα άνοιξαν την ΕΡΤ, γιατί δεν άνοιξε ένα μήνα μετά; Διότι θέλουν να μας φέρουν στο οικείο», δήλωσε η κυρία Θεολόγου, επιχειρώντας να ερμηνεύσει, με βάση την δική της αντίληψη,τους συλλογισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στα πλαίσια της οικοδόμησης κλίματος ανάκτησης της εθνικής υπερηφάνειας των Ελλήνων, θα έρθει και το οικείο νόμισμα του παρελθόντος -η ελληνική δραχμή.

Διαβλέποντας τα σημάδια των καιρών, η οικονομολόγος, θεωρεί ότι η διάψευση  από την Τρόικα, των ισχυρισμών του Αλέξη Τσίπρα, για επιμονή των δανειστών να καλύψει η χώρα το κενό με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και  αύξηση του ΦΠΑ στο ίδιο ποσοστό , υποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει ήδη αποφασίσει να αποτάξει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Πως θα λειτουργήσουν οι μηχανισμοί στο GREXIT

Το σκηνικό που θα επικρατήσει αμέσως μετά την ενδεχόμενη απόφαση για GREXIT,  θα θυμίσει κάτι από την Κύπρο του 2013, όπου η απόφαση για κούρεμα, έφερε αυτόματα το κλείσιμο των τραπεζών, με τη διαφορά όμως ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, τα τραπεζικά ιδρύματα θα κλείσουν για να προσαρμοστούν στη λειτουργία των νέων συστημάτων που θα εισάγουν εκ νέου την ελληνική δραχμή στην αγορά.

«Ο πανικός που θα υπάρξει είναι μέχρι να απορροφήσει η αγορά την αλλαγή, με την έναρξη της διαμόρφωσης στους λογαριασμούς και θα αρχίσει να διοχετεύει ρευστότητα η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση, στοχεύοντας αρχικά στον κόσμο που δεν έχει φαγητό να φάει. Θα αρχίσει να στοχεύει προς αυτές τις ευπαθείς ομάδες, συνεχίζοντας μία κοινωνική πολιτική που θα δώσει ρευστότητα στην αγορά  και θα ξεκινήσει να παράγει προϊόντα», σημειώνει η κυρία Θεολόγου.

Με λίγα λόγια η ντόπια αγορά θα επιχειρήσει να μειώσει τις εισαγωγές στα απολύτως απαραίτητα, βρίσκοντας τρόπους παραγωγής και ανάπτυξης νέων αγορών προϊόντων που εισήγαγε μέχρι σήμερα.

Όπως υπολογίζει η οικονομολόγος «Το εσωτερικό της Ελλάδας θα είναι σε καλή κατάσταση αφού η νέα δραχμή θα μπορεί να στηρίξει την κοινωνία, αυτά είναι  δεδομένα που θα κυριαρχήσουν σε διεθνές επίπεδο,  στις χρηματιστηριακές  αγορές, αφού στην εσωτερική αγορά δεν θα τους απασχολεί εάν η δραχμή είναι υποτιμημένη, δεν θα πάνε στο εξωτερικό για διακοπές θα έχουν όμως χρήματα να κάνο

Έτσι θα επηρεαστεί η Κύπρος

Σύμφωνα με την Άννα Θεολόγου, η Κύπρος θα είναι ανέτοιμη να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα, αφού η εισαγωγή της δραχμής θα καταστήσει αυτόματα φθηνότερη την Ελλαδική αγορά, η οποία εξάγει ανάλογα προϊόντα με τα κυπριακά.

 «Δεν θα αγοράζουν από εμάς, αλλά από την Ελλάδα. Θα είμαστε απροετοίμαστοι για ακόμη μία φορά και θα τρέχουμε να σώσουμε ότι σώζεται», προειδοποιεί η οικονομολόγος, υπογραμμίζοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας, συνιστά χρεοκοπία, με το βάρος της αποπληρωμής του χρέους της να πέφτει στους ώμους των Κεντρικών Τραπεζών των υπολοίπων χωρών της ΕΕ, μεταξύ αυτών και  η Κύπρος. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top