Κορωνοϊός: Η βιταμίνη που λείπει από όσους νοσούν σοβαρά

Κορωνοϊός: Η βιταμίνη που λείπει από όσους νοσούν σοβαρά

Ισραηλινοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν μιας καίριας σημασίας «διαφορά» ανάμεσα στα άτομα που νοσούν σοβαρά από λοίμωξη Covid-19 και σε αυτούς που την περνούν με ήπια συμπτωματολογία.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο PLOS One περίπου τα μισά άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης D πριν νοσήσουν από Covid-19 εκδήλωσαν σοβαρή λοίμωξη, συγκριτικά με λιγότερο του 10% εκείνων που είχανε επάρκεια της συγκεκριμένης βιταμίνης στο αίμα τους.

Η βιταμίνη D είναι γνωστό ότι είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών μας αλλά και για τον προστατευτικό της ρόλο έναντι της σοβαρής Covid-19.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Επιστρέφει η Ολγκίν ως Προσωπική Απεσταλμένη του Γκουτέρες

Κυπριακό: Επιστρέφει η Ολγκίν ως Προσωπική Απεσταλμένη του Γκουτέρες

O Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουέγιαρ από την Κολομβία ως Προσωπικής του Απεσταλμένης για το Κυπριακό.