Κίνα: Ανησυχία από τα κρούσματα κορωνοϊού - Καταγράφει περισσότερα από όσα στο σύνολο του 2021

Κίνα: Ανησυχία από τα κρούσματα κορωνοϊού - Καταγράφει περισσότερα από όσα στο σύνολο του 2021

Οι αρχές στην Κίνα έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής φέτος περισσότερα συμπτωματικά κρούσματα covid-19 απ’ ό,τι σε όλη τη διάρκεια του 2021, καθώς το ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού έχει εξαπλωθεί στη χώρα.

Το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν στην ηπειρωτική Κίνα 1.337 εγχώρια κρούσματα covid-19, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Παράλληλα τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν στη χώρα και 906 νέες ασυμπτωματικές μολύνσεις.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στη χώρα περισσότερα από 9.000 κρούσματα, έναντι 8.378 στο σύνολο του 2021, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Αξιωματούχοι στη Σενζέν, τη Σίλικον Βάλεϊ της Κίνας, έχουν αναστείλει τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς και έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να εργαστούν από το σπίτι, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει να κάνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ, μετά την άνοδο των κρουσμάτων.

Οι εταιρείες Foxconn και Unimicron Technology Group, που παρέχουν εξαρτήματα στην Apple, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.
«Οι δραστηριότητες της Foxconn στη Σενζέν της Κίνας αναστέλλονται από τις 14 Μαρτίου, βάσει της νέα πολιτικής της τοπικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της covid-19», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της.

Στην πόλη Τσανγκτσούν, στη νοτιοανατολική Κίνα, όπου έχει επιβληθεί lockdown η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota έχει αναστείλει την παραγωγή της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP/naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.