ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Το σύνδρομο MIS-C εμφανίζεται σε υποκατηγορίες» - Ο Δρ. Αβραάμ Ηλία εξηγεί - Κρούει τον κώδωνα για ανεμβολίαστα παιδιά

«Το σύνδρομο MIS-C εμφανίζεται σε υποκατηγορίες» - Ο Δρ. Αβραάμ Ηλία εξηγεί - Κρούει τον κώδωνα για ανεμβολίαστα παιδιά

Για τον κορωνοίο στον παιδικό πληθυσμό της Κύπρου μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία.

«Χθες πήραν 5 παιδιά με κορωνοϊό εξιτήριο και είχαμε άλλες 2 εισαγωγές. Σήμερα ο συνολικός αριθμός παιδιών που νοσηλεύουμε με κορωνοιό έχει πέσει στους 11 από 14 που ήταν χθες», είπε συγκεκριμένα.  

«Η πλειονότητα των παιδιών είναι βρέφη, τα οποία παρουσιάζουν ψηλό πυρετό, ανορεξία, αδιαθεσία και γαστρεντερικές διαταραχές», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά το σύνδρομο MIS-C ο κύριος Ηλία σημείωσε πως νοσηλεύονται 2 παιδιά με αυτό το σύνδρομο, το οποίο εμφανίζεται 2-6 εβδομάδες εφόσον νοσήσουν με covid.

«Έχει υποκατηγορίες αυτό το σύνδρομο. Μπορεί να εκδηλωθεί με εικόνα σηπτικού σοκ, μπορεί να εκδηλωθεί με εικόνα Kawasaki ή σύνδρομο που μοιάζει με covid. Μπορεί να υπάρξουν και παιδιά που να νόσησαν ασυμπτωματικά αλλά να παρουσιάσουν το σύνδρομο MIS-C», τόνισε ο διευθυντής της παιδιατρικής τους Μακάρειου.

«Από την έναρξη της πανδημίας είχαμε 26 παιδιά με αυτό το σοβαρό σύνδρομο, από τα οποία τα μισά είχε χρειαστεί να νοσηλευτούν στη μονάδα εντατικής θεραπείας», ανέφερε.

Αύξηση της νοσηρότητας και των κρουσμάτων παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες κάτι που οφείλεται κυρίως στην υπερμεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον και της υποπαραλλαγής της αλλά και στη χαλάρωση των μέτρων που έχουμε προβεί όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Ηλία.

Καταλήγοντας τόνισε πως ο συντριπτικός πληθυσμός παιδιών που νοσηλεύονται ε είναι κάτω των 5 ετών και δεν έλαβαν εμβόλιο.

«Από την αρχή της πανδημίας που νοσηλεύσαμε γύρω στα 300 παιδιά με covid συνολικά, δεν θυμάμαι να είχαμε κάποιο παιδί που να ήταν εμβολιασμένο και να χρειαστεί νοσηλεία», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top