ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας Ουκρανών στην Πάφο με χειροποίητες κούκλες που συμβολίζουν τα παιδιά που πέθαναν στον πόλεμο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας Ουκρανών στην Πάφο με χειροποίητες κούκλες που συμβολίζουν τα παιδιά που πέθαναν στον πόλεμο

Αναπαράσταση των παιδιών- θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου γυναίκες από την Ουκρανία που διαμένουν στην Πάφο, κατασκευάζοντας χειροποίητες κούκλες, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία και τον αποτροπιασμό τους για τον ανελέητο βομβαρδισμό που δέχεται η χώρα τους και ο άμαχος πληθυσμός της.

Με πλακάτ στα χέρια στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “προστατέψετε τα παιδιά μας στην Ουκρανία” , “σταματήστε τον θάνατο των παιδιών μας” , “ η Ρωσία σκοτώνει τα παιδιά της Ουκρανίας”και κρατώντας σημαίες αλλά και χειροποίητες κούκλες που έφεραν τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος τους, Ουκρανοί κάτοικοι Πάφου εξέφρασαν την θλίψη και τον πόνο τους για τον πόλεμο στη χώρα τους.

Η Τατιάνα Ανδρεάδη σε δηλώσεις της είπε πως η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση για τον πόλεμο που σημειώνεται στην πατρίδα της την Ουκρανία. Κάλεσε παράλληλα τον κόσμο και τις άλλες χώρες να στηρίξουν και να συμπαρασταθούν στην Ουκρανία, όπως μπορούν, αλλά και να κλείσει ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας, ώστε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

Μιλώντας για τις χειροποίητες κούκλες που κατασκεύασαν είπε πως αυτές συμβολίζουν τα παιδιά που σκοτώθηκαν από τον πόλεμο στην χώρα της. Εμείς είπε, υποστηρίζουμε, ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα για ζωή και δεν γίνεται να πεθαίνουν σήμερα τα παιδιά μας στην Ουκρανία.

Η Ολένα, Ουκρανή κάτοικος Πάφου, σημείωσε πως, με την εκδήλωση διαμαρτυρίας θέλουν να δείξουν πόσα παιδιά σκοτώνονται στην χώρα της από τους βομβαρδισμούς. Σκοτώνουν σημείωσε, όχι μόνο παιδιά αλλά και έγκυες γυναίκες και γενικά τον άμαχο πληθυσμό της χώρας .

Eξάλλου η Ουκρανή Βερόνικα ανέφερε στους δημοσιογράφους, πως στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, συμμετέχουν μητέρες από την Ουκρανία οι οποίες κρατώντας χειροποίητες κούκλες στα χέρια τους θέλουν να δείξουν ως μια πράξη συμβολισμού τον τραυματισμό πολλών παιδιών αλλά και των θάνατο τους στην Ουκρανία . Θέλουμε είπε, χαρακτηριστικά, “ να σταματήσει ο βομβαρδισμός στην χώρα μας”.

Η Αλόνα Μιχέβα ανέφερε πως μέχρι στιγμής 100 παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας ενώ εξέφρασε ανησυχία για την οικογένεια της που διαμένει στην Μαριούπολη.

Ακολούθως οι Ουκρανοί της Πάφου κρατώντας σημαίες αλλά και τις κούκλες στα χέρια τους πραγματοποίησαν πορεία στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top