ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επ’ αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία - Πορεία στα Υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών

Σε επ’ αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία - Πορεία στα Υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών

Πορεία προς τα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας πραγματοποιούν την Τρίτη το πρωί οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία Λευκωσίας και Λάρνακας, οι οποίοι έχουν κατέλθει σε επ’ αόριστον απεργία από την Παρασκευή, μετά που η εργοδοτική πλευρά έστειλε επιστολές απόλυσης σε 36 άτομα, τις οποίες και απέσυρε μετά τις αντιδράσεις.

Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες Nicosia Public Transport και Larnaca Public Transport θα πραγματοποιήσουν πορεία στις 0930 από την Πλατεία Σολωμού, και θα κατευθυνθούν προς το Υπουργείο Μεταφορών όπου θα επιδώσουν ψήφισμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μετά θα συνεχίσουν στο Υπουργείο Εργασίας, όπου θα επιδώσουν επίσης ψήφισμα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είπαν στο ΚΥΠΕ τη Δευτέρα ότι υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα συμπεριλαμβανομένων και θεμάτων ασφάλειας, υγείας, νομοθεσίας, ωραρίου, διαλειμμάτων και υποδομών. Αυτά τα προβλήματα, είπαν, υπάρχουν από το 2020 και οι εργαζόμενοι πλέον, ενώ δόθηκαν ξανά υποσχέσεις, δεν πιστεύουν ότι αν δεν υπάρχει πίεση με τα απεργιακά μέτρα θα υπάρξει καλή διάθεση για να επιλυθούν.

Η Cyprus Public Transport (CPT), σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, εξέφρασε τις απολογίες της προς το επιβατικό κοινό για την αναστάτωση που προκάλεσε η "απροειδοποίητη απεργία" των οδηγών λεωφορείων σε Λευκωσία και Λάρνακα. Είπε ότι το Σάββατο, μετά από συνάντηση με τις συντεχνίες των  εργαζομένων, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Μεταφορών προχώρησαν σε μία από κοινού συμφωνία, βάσει της οποίας οι συντεχνίες θα έπαυαν την απεργιακή κινητοποίηση και η εταιρεία θα απέσυρε τις ειδοποιήσεις τερματισμού εργοδότησης, προκειμένου αμφότεροι να προβούν σε εκ νέου διαπραγματεύσεις.
 
Όμως, παρά το γεγονός ότι η CPT απέσυρε τις ειδοποιήσεις τερματισμού εργοδότησης και δέχτηκε την πρόσκληση των δύο Υπουργείων για συζήτηση προς επίλυση των διαφορών με τους εργαζομένους, οι συντεχνίες απέρριψαν την πρόσκληση και δεν προτίθενται να λάβουν μέρος στις διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top