ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έδωσαν άδειας παραμονής στον φοιτητή με HIV μετά τη βεβαίωση ότι δεν είναι μεταδοτικός

Έδωσαν άδειας παραμονής στον φοιτητή με HIV μετά τη βεβαίωση ότι δεν είναι μεταδοτικός

Tο Τμήμα Μετανάστευσης θα προχωρήσει άμεσα με την έκδοση άδειας παραμονής σε αλλοδαπό φοιτητή, που ζει με τον HIV, μετά από βεβαίωση ότι δεν είναι μεταδοτικός, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να τυγχάνει κλικοεργαστηριακής παρακολούθησης στην Γρηγόριο Κλινική.

 
Αναφορικά με δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο «Διώχνουν φοιτητή επειδή έχει AIDS – Ζητούν παρέμβαση από την Κυβέρνηση», το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «τηρώντας τις πρόνοιες της υφιστάμενης Νομοθεσίας και πιο συγκεκριμένα του περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Νόμου, οφείλει να απαγορεύει την είσοδο στη χώρα ή να προβαίνει σε απελάσεις για εκείνα τα πρόσωπα που είναι φορείς ή υποφέρουν από μεταδοτικές ή μολυσματικές ασθένειες και τα οποία αποτελούν κίvδυvo για την δημόσια υγεία».  
 
Μετά από επιστολή του Πανεπιστημίου στο οποίο φοιτά το συγκεκριμένο πρόσωπο  στην οποία γίνεται αναφορά ότι δεν θα επιτρέψει τη φοίτηση του για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, το Τμήμα Μετανάστευσης όντως προχώρησε στην αποστολή επιστολής με την οποία τον καλούσε να αναχωρήσει για τη χώρα του, προστίθεται.
 
«Σήμερα, μετά από βεβαίωση που λήφθηκε από τις αρμόδιες Ιατρικές Υπηρεσίες του κράτους ότι ο φοιτητής δεν είναι μεταδοτικός, το Τμήμα Μετανάστευσης θα προχωρήσει άμεσα με την έκδοση άδειας παραμονής στον φοιτητή με την προυπόθεση ότι θα πρέπει να τυγχάνει κλικοεργαστηριακής  παρακολούθησης στην Γρηγόριο Κλινική» λέει η ανακοίνωση.
 
Όσον αφορά δημοσίευμα με τίτλο «Ξέχασαν το γιο μου στις Φιλιππίνες»,
που αναφέρεται σε 18χρονο Κύπριο ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος στις Φιλιππίνες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα αφού αυτά έχουν λήξει, το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι με οδηγία του Υπουργού εξέδωσε από τις αρχές περασμένου Ιανουαρίου ταξιδιωτικό έγγραφο laissez passe στον νεαρό, ώστε αυτός να μπορεί να ταξιδέψει ανά πάσα στιγμή.
 
«Άρα η επιστροφή του στη Κύπρο δεν σχετίζεται με έλλειψη ταξιδιωτικών εγγράφων αλλά με σειρά άλλων προβλημάτων για τα οποία καταβάλλονται προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο από το Υπουργείο Εξωτερικών για να επιλυθούν» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στην Πάφο: Η νύχτα ήταν ήσυχη χωρίς αναζωπυρώσεις - Σε επιφυλακή τα εναέρια μέσα

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Βρήκαν στο σπίτι του κλεμμένη μοτοσυκλέτα - Φόρεσαν χειροπέδες σε 18χρονο

Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης - 49χρονος έπεσε με το όχημά του σε γκρεμό - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείοΣε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top