ΔΙΕΘΝΗ

Το ενδεχόμενο εγκατάστασης αντιπυραυλικής άμυνας εξετάζει η γερμανική Κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα

Το ενδεχόμενο εγκατάστασης αντιπυραυλικής άμυνας εξετάζει η γερμανική Κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα

Η γερμανική Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εγκατάστασης του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome, γεγονός που συζητήθηκε μεταξύ του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και του Γενικού Επιθεωρητή Έμπερχαρντ Ζορν, γράφει γερμανική εφημερίδα Bild επικαλούμενη πληροφορίες της.

Συγκεκριμένα, γράφει ότι πρόκειται για το σύστημα Arrow 3 από το Ισραήλ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται να εγκατασταθούν συστήματα ραντάρ τύπου Super Greene Pine σε τρία σημεία στη Γερμανία, οι καταγραφές των οποίων θα μεταφέρονται στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων του Uedem, όπου στελέχη της πολεμικής αεροπορίας της Γερμανίας επιτηρούν όλο το 24ωρο τoν εναέριο χώρο. Εφόσον το ραντάρ εντοπίσει πυραυλική επίθεση, θα εκτοξευτεί αντιβαλλιστικός πύραυλος Arrow 3.

Το κόστος του συστήματος υπολογίζεται στα 2 δις. ευρώ και εκτιμάται ότι θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία το 2025. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το σύστημα είναι τόσο αποδοτικό, που θα μπορούσε να καλύψει επίσης την Πολωνία, τη Ρουμανία ή τις χώρες της Βαλτικής, εφόσον οι γειτονικές χώρες προμηθευτούν πυραύλους Arrow 3 και η Γερμανία παρέχει προστασία με το ραντάρ.

Μπορεί μεν να μην έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το αντιπυραυλικό σύστημα, ωστόσο ο βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Aντρέας Σβαρτς, εισηγητής στην Επιτροπή Προϋπολογισμού για την Άμυνα, δήλωσε ότι προκειμένου η Γερμανία να προστατευτεί από τη ρωσική απειλή, «χρειάζεται γρήγορα ένα αντιπυραυλικό σύστημα που να καλύπτει όλη την επικράτεια». «Το ισραηλινό σύστημα Arrow 3 είναι μια καλή λύση. Μπορούμε να επεκτείνουμε το Iron Dome και πάνω από τις γειτονικές μας χώρες. Έτσι θα αναλαμβάναμε κομβικό ρόλο στην ασφάλεια της Ευρώπης», δήλωσε ο Σβαρτς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top