ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Ως χώρα που δέχθηκε εισβολή είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τη στάση που τηρούμε

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Ως χώρα που δέχθηκε εισβολή είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τη στάση που τηρούμε

Στο γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει οτιδήποτε εναντίον του λαού και των πολιτών της Ρωσίας, αλλά είναι υποχρεωμένη ως θέμα αρχής να τηρήσει τη στάση που τηρεί ως χώρα που δέχθηκε εισβολή, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απαντούσε το βράδυ της Τετάρτης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προσερχόμενος στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Σε ερώτηση για τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, απάντησε ότι «συνεχίζουμε την πολιτική αξιοποίησης τόσο των δικών μας όσο και των κοιτασμάτων της περιοχής».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, «δεν είναι τυχαία η επιλογή της ΕΕ να χρηματοδοτήσει τη μελέτη για την κατασκευή του EastMed, αν και εφόσον δηλαδή είναι βιώσιμος ή προσφέρεται ως μια εναλλακτική οδός για την προμήθεια φυσικού αερίου και απεξάρτηση από συγκεκριμένη αγορά».
 
Ερωτηθείς αν πρέπει να επενδύσουμε στον γεωστρατηγικό ρόλο του EastMed και γενικότερα της Κύπρου, απάντησε ότι «νομίζω ότι μέχρι σήμερα η εξωτερική πολιτική μας αυτό μαρτυρεί».

«Οι τριμερείς συνεργασίες με την Αίγυπτο, με το Ισραήλ, με την Ιορδανία, οι άριστες σχέσεις με τον Λίβανο, με την Παλαιστίνη, οι άριστες σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με τις χώρες του Κόλπου προς αυτή την κατεύθυνση δίνουν το στίγμα ότι κινείται η κυπριακή Κυβέρνηση», σημείωσε.
 
Σε ερώτηση για τις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ακολουθούμε μια ενιαία, ενωτική πολιτική που χαράζει η ΕΕ».

«Θεωρούμε ότι η Ρωσία διαχρονικά στήριξε θέσεις αρχών όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα», είπε.

«Οι τελευταίες όμως ενέργειες καταπατούν δυστυχώς το διεθνές δίκαιο, με αποτέλεσμα να είμαστε υποχρεωμένοι και εμείς σαν θέμα αρχής, και εμείς σαν χώρα που δέχθηκε εισβολή, παραβίαση του διεθνούς δικαίου, να τηρήσουμε τη στάση που τηρούμε», σημείωσε.

Δεν έχουμε, ανέφερε, οτιδήποτε με το ρωσικό λαό δεν έχουμε οτιδήποτε που να μας δημιουργεί προβλήματα με τους πολίτες, «το πρόβλημα είναι η κάθετη διαφωνία στις συγκεκριμένες ενέργειες της ρωσικής Κυβέρνησης».  

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει αυτοβιογραφία του Νίκου Αναστασιάδη απάντησε: «Την καταγράψατε εσείς οι δημοσιογράφοι».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλλει απειλές για την ζωή του ο Βέργας: «Υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω» - Όσα αναφέρει στο «Τ»

Μειώθηκε η ποινή φυλάκισης του Ρώσου για το θανατηφόρο με θύμα τον Παναγιώτη Χριστοφόρου - Αυτός είναι ο λόγος

Εκλογές 2024: Ιδού οι εκλεκτοί του ΔΗΚΟ για Δημάρχοι και Αντιδημάρχοι - Με κατά βούληση για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε

Αρχιεπίσκοπος για Μονή Αββακούμ: «Καλούν και άλλους μάρτυρες - Το πόρισμα της ανακριτικής θα σταλεί στο εξαμελές»

Τροχαίο στην Αγία Νάπα: Δεν φορούσαν κράνος οι δύο νεαροί - Χωρίς άδεια και ασφάλεια ο οδηγόςΠαίρνει θέση το ΑΚΕΛ στην κόντρα Ελεγκτικής - Νομικής: «Να αναλάβει πρωτοβουλία ο ΠτΔ...να μην περιορίζεται να σχολιάζει ως παρατηρητής»

Παίρνει θέση το ΑΚΕΛ στην κόντρα Ελεγκτικής - Νομικής: «Να αναλάβει πρωτοβουλία ο ΠτΔ...να μην περιορίζεται να σχολιάζει ως παρατηρητής»

Θέση παίρνει για τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας το ΑΚΕΛ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο ΠτΔ πρέπει να αναλάβει για να λυθεί το ζήτημα και να τερματιστεί αυτή η θεσμική σύγκρουση»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top