ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Μεταξά: Ετοιμάζεται η αρμόδια Επιτροπή για την επιβολή κατηγορητηρίων στους «15»

Υπόθεση Μεταξά: Ετοιμάζεται η αρμόδια Επιτροπή για την επιβολή κατηγορητηρίων στους «15»

Ετοιμάζεται η Επιτροπή που θα αναλάβει τα κατηγορητήρια των «15» αξιωματικών και απλών αστυνομικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο Αρχηγός Στέλιος Παπαθεοδώρου καθηκόντως και στη βάση των οδηγιών της Αρχής, ζήτησε τον διορισμό της Επιτροπής που θα ετοιμάσει τα κατηγορητήρια για τους 15 αξιωματικούς και απλούς αστυνομικούς που αναμείχθηκαν στη διερεύνηση των εξαφανισμένων γυναικών όπου εν τέλει αποκαλύφθηκε ότι ήταν θύματα του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά.

Στην Αστυνομία η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ευλόγως αναστάτωση λόγω των πολλών εμπλεκομένων αλλά και των θέσεων που κατέχουν. Ένας από τους κατηγορούμενους είναι αστυνομικός διευθυντής, ενώ άλλοι τρεις ήταν κατά την εποχή της διερεύνησης, υπεύθυνοι των ΤΑΕ.

Το θέμα με τους 15 εμπλεκόμενους στην υπόθεση, είχε εγερθεί στον Αρχηγό Αστυνομίας τον περασμένο Γενάρη ο οποίος και ζήτησε πληροφορίες και στοιχεία για τον καθένα απ' αυτούς έτσι ώστε να μπορούν να του επιβληθούν οι ανάλογες πειθαρχικές διώξεις.

Την περασμένη βδομάδα ο πρόεδρος της Αρχής, Ανδρέας Πασχαλίδης, απέστειλε τα στοιχεία και τις αναφορές για το κάθε μέλος της Αστυνομίας που θα διωχθεί.

Μόλις ετοιμαστούν τα κατηγορητήρια από την διορισμένη Επιτροπή, θα συσταθεί Πειθαρχική Επιτροπή από δύο λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας και έναν ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας για την εκδίκαση της υπόθεσης. Κατά πάσα πιθανότητα όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, οι κατηγορίες θα αφορούν την αμέλεια καθήκοντος.

Οι 15 επηρεαζόμενοι ετοιμάζουν από τώρα την υπεράσπισή τους η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», θ’ αφορά στην ανυπαρξία σχετικού πρωτοκόλλου για τον χειρισμό υποθέσεων εξαφανισμένων ατόμων.

Θα σταθούν στο γεγονός πως τότε δεν υπήρχε καθορισμένο πρωτόκολλο το οποίο να ορίζει τις ενέργειες των αστυνομικών σε περίπτωση εξαφανισθέντος προσώπου ή την εξαφάνιση ευάλωτου ατόμου ή παιδιού καιστο πώς τώρα έχει καθιερωθεί ένα τέτοιο.

Η υπόθεση αυτή και η ανάμειξη των αστυνομικών ήταν και οι λόγοι απομάκρυνσης του τότε Αρχηγού Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, και της παραίτησης του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, λόγω πολιτικής ευθυξίας. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top