ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Πολλαπλά πλεονεκτήματα από πράσινο ομόλογο

ΥΠΟΙΚ: Πολλαπλά πλεονεκτήματα από πράσινο ομόλογο

Η χρήση του πράσινου ομολόγου από την Κυπριακή Δημοκρατία θα προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, κατά τη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη για την έκδοση από την Κυπριακή Δημοκρατία ενός πράσινου/βιώσιμου ομολόγου και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει με όλη την απαραίτητη προεργασία για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος αυτού.

Το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα πράσινα/βιώσιμα ομόλογα αποτελούν ένα χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο προσελκύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους διεθνείς επενδυτές και η χρήση του από την Κυπριακή Δημοκρατία θα προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα καθώς θα προσφέρει πρόσβαση σε νέους επενδυτές και θα αυξήσει το ενδιαφέρον στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για τις εκδόσεις της Δημοκρατίας και θα διευρύνει τις χρηματοδοτικές επιλογές του κράτους.

«Η επιλογή προώθησης του χρηματοδοτικού αυτού εργαλείου υποδηλώνει την βούληση και προσήλωση του κράτους σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα και αναπόσπαστο μέρος της προσπάθειας για μετάβαση στην πράσινη οικονομία και την επίτευξη των οικολογικών στόχων του Κράτους στα πλαίσια των πολιτικών της ΕΕ», προσθέτει.

Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει επίσης ότι θα προχωρήσει σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, κυβερνητικά Τμήματα και Υπηρεσίες στις απαραίτητες ενέργειες για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος αυτού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top