ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αβέρωφ με Κυριάκο Πιερρακάκη: Στο επίκεντρο των συζητήσεων η ψηφιακή Κύπρος

Συνάντηση Αβέρωφ με Κυριάκο Πιερρακάκη: Στο επίκεντρο των συζητήσεων η ψηφιακή Κύπρος

Η ψηφιακή Κύπρος στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τους συνεργάτες του. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν σειρά ζητημάτων όπως βεβαίως και το προσυνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού με θέμα την Ψηφιακή Μετάβαση στην Κύπρο στο οποίο θα συμμετάσχει και ο κ. Πιερρακάκης.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ανέλυσε στον κ. Πιερρακάκη το όραμα και τις προγραμματικές του θέσεις όσο αφορά τον περαιτέρω ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας. Σημείωσε δε πως ο ανοιχτός διάλογος του Δημοκρατικού Συναγερμού με την κοινωνία, μέσα και από τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις όπως η σημερινή με θέμα την Ψηφιακή Μετάβαση, οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημείο αναφοράς σε αυτό το πλαίσιο είναι το σχέδιο για την Κύπρο του Αύριο και η επίτευξη των στόχων που αφορούν στην ανταγωνιστικότητα, την επιτάχυνση των επενδύσεων, την έρευνα και την καινοτομία, την παραγωγή θέσεων εργασίας για τους νέους μας και τον εκσυγχρονισμού του δημοσίου.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ανέλυσε επιπρόσθετα και τους τέσσερις άξονες μέσα από τους οποίους θα γίνει πράξη η ψηφιακή μετάβαση και στην Κύπρο, όπως με σταθερά βήματα προχωρά και στην Ελλάδα υπό τις πολιτικές του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης του οποίου ηγείται ο κ. Πιερρακάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε επίσης η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, με δεδομένο το γεγονός ότι Κύπρος και Ελλάδα από κοινού με τις πολιτικές που έχει θέσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση επί τάπητος, μπορούν να ενδυναμώσουν και να επαυξήσουν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε όλα τα επίπεδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top