ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Πότε θα «ξεφορτωθούμε» όλα τα μέτρα - Πρέπει τελικά να μας ανησυχεί η κατάσταση στη Σαγκάη; - Δείτε βίντεο

Δρ. Καραγιάννης: Πότε θα «ξεφορτωθούμε» όλα τα μέτρα - Πρέπει τελικά να μας ανησυχεί η κατάσταση στη Σαγκάη; - Δείτε βίντεο

Για το πότε θα γίνει άρση όλων των μέτρων, όπως και για την 3η και 4η δόση μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο Δρ. Καραγιάννης.

Ο Δρ Καραγιάννης ανέφερε πως τη Δευτέρα θα γίνει πάλι μια ανασκόπηση της όλης εικόνας, όχι μόνο της δικής μας, αλλά και τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες οι οποίες χαλάρωσαν τα μέτρα από τη πρώτη στιγμή, και μάλιστα όλα τους τα μέτρα. Επισήμανε πως το ίδιο έχει κάνει και η Ελλάδα σχεδόν όπως ανακοινώθηκε αυτή την βδομάδα.

«Ήδη κάναμε μια προκαταρκτική συζήτηση πριν 15 μέρες, και αν όλα παν καλά, μάλλον κι εμείς θα μπορούμε να άρουμε αν όχι όλα τα μέτρα τότε  τουλάχιστον 1-2 μέτρα, δηλαδή το safe pass σε κάποιους κλειστούς χώρους και τη μάσκα», δήλωσε.

Εξήγησε πως ναι υπάρχει μια γενική χαλάρωση και επιστροφή στην κανονικότητα, ένα μήνυμα το οποίο θέλουμε να μεταδώσουμε, αλλά, πάντα υπάρχει ένα αλλά, και αυτό το είναι το ότι πρέπει να προσέχουμε και να χρησιμοποιούμε την ατομική μας ευθύνη.

«Μετά από 2 χρόνια εμπειριών όλοι γνωρίζουμε πως να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τι πρέπει να κάμουμε αν έχουμε κάποια συμπτώματα. Με αυτό τον τρόπο διαφυλάσσουμε και τη συλλογική επιδημιολογική εικόνα του τόπου», συμπλήρωσε.

Ανγώρισε το γεγονός πως κάποιοι έχουν ξεχάσει παντελώς τα μέτρα αλλά ευτυχώς αυτή στιγμή υπάρχει μια αισθητή βελτίωση στην εικόνα η οποία δεν προβλέπεται να επιδεινωθεί ιδιαίτερα, κατά την γνώμη του.

«Ελπίζουμε επίσης ότι δεν θα αναδυθούν άλλα μεταλλαγμένα στελέχη, ήδη μιλούμε όχι μόνο για την Χe αλλά και για άλλα δύο στελέχη τα οποία πάλι είναι πάνω σε γενετικό υπόβαθρό της όμικρον, κατ’ επέκταση δεν με ανησυχούν ιδιαίτερα», τόνισε.

Για το γεγονός πως δεν γίνονται πλέον tests στους ξένους τουρίστες που φτάνουν Κύπρο, απάντησε πως υπάρχει κίνδυνος ναι, αλλά ελπίζουμε ότι αυτός ο κίνδυνος θα είναι πολύ μικρός αφού μπορεί να ανιχνευθεί στις τυχαίες δειγματοληψίες που γίνονται στο αεροδρόμιο.

Σχετικά με την 4η δόση για τους ενήλικες ανέφερε: «Θεωρώ ότι είναι αναγκαία διότι παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό ότι οι περισσότεροι θάνατοι ανήκουν σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες και αρκετοί από αυτά τα άτομα είναι ανεμβολίαστοι. Κάποιοι είναι και εμβολιασμένοι και έχουν παρέλθει και οι 4 μήνες που θεωρούνται ως το ανώτατο όριο μετά το οποίο κάποιος πρέπει να επανεμβολιαστεί. Επομένως, επειδή είναι ευάλωτοι καλό είναι να κάνουν την 4η δόση γιατί μέχρι το φθινόπωρο αν περιμένουν να την κάνουν, για κάποιους μπορεί να είναι αργά».

Διευκρίνισε πως μέχρι το φθινόπωρο θα πρέπει να παρθούν κάποιες άλλες αποφάσεις και αυτές θα βασιστούν στις συστάσεις που θα γίνουν από το EUDCC και το CDC καθώς επίσης και από το τι εμβόλια θα προκύψουν. «Ελπίζουμε μέχρι τότε να έχουμε αυτό το πολυδύναμο εμβόλιο το οποίο θα έχει και πιο μεγάλη μακροβιότητα ή ανοσία απ’ ότι τα παρόντα εμβόλια», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τα παιδία, επειδή αυτά δεν νοσούν ιδιαίτερα βαριά από τον κορωνοϊό, η 3η δόση ναι θα τους προστατέψει από τη μόλυνση ελπίζω αλλά αυτή τη στιγμή κάποια από τα παιδιά και τους γονείς δεν θέλουν να τη κάνουν, θέλουν να περιμένουν μέχρι το φθινόπωρο, είπε.

Καταληκτικά και σχετικά με την κατάσταση του ιού στη Σαγκάη ανέφερε «δεν μας ανησυχεί, ναι μας έφερε τον ιό αλλά μετά δεν είχε εμπειρία των άλλων κυμάτων επομένως δεν υπάρχει φυσική ανοσία σε μεγάλο βαθμό στη χώρα». Από την άλλη χρησιμοποίησαν τα δικά τους εμβόλια που είναι βασισμένα στη κλασσική τεχνολογία του αδρανοποιημένου ιού, κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top