Οι χώρες της Δύσης με τις κυρώσεις έπληξαν τις δικές τους οικονομίες, δήλωσε ο Πούτιν

Οι χώρες της Δύσης με τις κυρώσεις έπληξαν τις δικές τους οικονομίες, δήλωσε ο Πούτιν

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι χώρες της Δύσης έβαλαν αυτογκόλ επιβάλλοντας κυρώσεις κατά της Ρωσίας για το ζήτημα της Ουκρανίας, οι οποίες έχουν οδηγήσει «στην επιδείνωση της οικονομίας στην Δύση».

Μιλώντας σε κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους μέσω βίντεο-σύνδεσης για την κατάσταση της οικονομίας της Ρωσίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο πληθωρισμός σταθεροποιείται και ότι η λιανική ζήτηση στη χώρα έχει εξομαλυνθεί.

Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό της για να στηρίξει την οικονομία και τη ρευστότητα σε συνθήκες συρρίκνωσης της δανειοδοτικής δραστηριότητας, ακόμη και αν οι μειώσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα καταστήσουν τον δανεισμό φθηνότερο, ανέφερε τη Δευτέρα.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία χρήσης των εθνικών νομισμάτων στο εξωτερικό εμπόριο υπό τις νέες συνθήκες.

Οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει πρωτοφανείς κυρώσεις στις επιχειρήσεις και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας από τότε που έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «Κράτος Μαφία» στις Προεδρικές Εκλογές του 2028- Η ώρα του Αναστασιάδη και ο πόλεμος ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που μόλις άρχισε

Από το «Κράτος Μαφία» στις Προεδρικές Εκλογές του 2028- Η ώρα του Αναστασιάδη και ο πόλεμος ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που μόλις άρχισε

Η δημοσιογραφική διάσκεψη που θα παραχωρήσει σήμερα στις 11.00 ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων μηνών. Όχι μόνο επειδή θα επιχειρήσει να απαντήσει στα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία», αλλά και επειδή η συζήτηση που έχει ανοίξει, ξεπερνά κατά πολύ το πρόσωπό του.

BEST OF TOTHEMAONLINE