ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Πάφος στην εποχή της καινοτομίας - Από την έρευνα στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας

Η Πάφος στην εποχή της καινοτομίας - Από την έρευνα στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας

Σύσκεψη στην παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκου Κόκκινου πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΕΒΕ Πάφου το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, κατά την οποία τέθηκε η έρευνα, η καινοτομία και το πώς ο ψηφιασμός μετασχηματισμός αξιοπιείται από τις επιχειρήσεις και το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Πάφου, ώστε να μετατραπεί η έρευνα και η καινοτομία σε ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κόκκινος ανέφερε πως “έχουμε διεξέλθει ενός διευρυμένου αντικειμένου σε θέματα που αφορούν την Πάφο ιδιαίτερα και έχουμε συμφωνήσει σε συγκεκριμένες δράσεις συνεργασίας όπου θα γίνει σύζευξη της επιχειρηματικής κοινότητας με την ερευνητική ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς επίσης και ο ψηφιακός μετασχηματισμός να επιταχυνθεί για την επιχειρηματική κοινότητα της Πάφου”.

Κληθείς να σχολιάσει την προσπάθεια της Πάφου να εξελιχτεί σε μια έξυπνη πόλη ο Υφυπουργός Καινοτομίας απήντησε πως η Πάφος είναι μια έξυπνη πόλη, σημειώνοντας πως ήδη έχουν γίνει πάρα πολλά.

Πρόσθεσε πως η Πάφος έχει μια ισορροπημένη ανάπτυξη με έμφαση όχι μόνο στον τουρισμό και στην ανάπτυξη της γης, αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την έναρξη το 2023 του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού και άλλων ιδιωτικών ιδρυμάτων. Υπάρχει, συνέχισε, ένα σύστημα καινοτομίας και start ups, το οποίο μεγαλώνει στην Πάφο και αυτό, όπως είπε, αποτελεί την πραγματική ευθύνη της Πολιτείας και του ιδίου του Δήμου της Πάφου να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν τις δυνάμεις τους γιατί αυτό είναι που κατοχυρώνει, όπως εκτίμησε, τη βιωσιμότητα της πόλης μακροπρόθεσμα και της Κύπρου κατ΄επέκταση.

Επεσήμανε ακόμη πως η Κύπρος ευρύτερα είναι η τεχνολογική πρωτεύουσα της Μεσογείου. Χαρακτήρισε επίσης πιλότο την Πάφο δηλώνοντας πως υπάρχει στην πόλη μια μεγάλη κοινότητα ψηφιακών μονάδων και επιστημόνων που εργάζονται στην Πάφο για να δώσουν υπηρεσίες εκτός Κύπρο. Αυτό το πράγμα, τόνισε, “ξεκίνησε, γίνεται και θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Μάης ανέφερε πως ο κ. Κόκκινος επιτελεί ένα τεράστιο έργο το οποίο λόγω ίσως επικοινωνιακής πολιτικής δεν το γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Είπε επίσης που επίκειται η ανακοίνωση κάποιων προγραμμάτων που αφορούν επιδοτήσεις για αναβάθμιση των τεχνολογιών, δηλώνοντας πως αυτό είναι πολύ ουσιαστικό και ωφέλιμο για τις επιχειρήσεις αλλά και για την κοινωνία γενικότερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκεΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top