ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφιος για τις επόμενες «προεδρικές εκλογές» ο Ντενκτάς

Υποψήφιος για τις επόμενες «προεδρικές εκλογές» ο Ντενκτάς

Ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DP), Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα, αναφέρει, όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, η εφημερίδα Detay. Ασκώντας κριτική προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, δήλωσε ότι έχασε το κύρος του το «αξίωμα» του «προέδρου της δημοκρατίας» και ότι πλέον δεν θα τον αποκαλεί «πρόεδρο», αλλά μόνο «Τατάρ», διότι «με αυτά που λέει και αυτά που κάνει μας γελοιοποιεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Σε δηλώσεις στη διαδικτυακή Gündem Kıbrıs, ο Ντενκτάς επέκρινε τον Τατάρ λέγοντας ότι ο Ραούφ Ντενκτάς δεν ταξίδευε ποτέ στο εξωτερικό σε περιόδους κρίσεων στο εσωτερικό, αλλά προσπαθούσε να τις λύσει.

«Αν ζούσε ο πατέρας μου θα ήθελε να σηκωθεί να μας δείρει. Κάθε φορά που τον επισκέπτομαι απολογούμαι γι’ αυτά που συμβαίνουν. Αν έβλεπε αυτά που συμβαίνουν σήμερα, θα λυπόταν πολύ», ανέφερε υποστηρίζοντας ότι ο Ραούφ Ντενκτάς τύγχανε σεβασμού στην Τουρκία και διεθνώς, ενώ τώρα συμβαίνει το αντίθετο.

Σημειώνοντας ότι στο σπίτι που μεγάλωσε εμβολιάστηκε με αγάπη για την Τουρκία και τους Τούρκους, ο Ντενκτάς είπε ότι δεν σημαίνει πως δεν αγαπά την Τουρκία όταν αναφέρεται σε ένα λάθος και εξέφρασε την άποψη ότι δεν αξίζει τόσο μίσος από εκείνους που τον κατηγορούν και τον προσβάλλουν.

Υποστηρίζοντας ότι όποτε στριμωχτεί η «κυβέρνηση» ρίχνει την μπάλα στην Τουρκία, ο Ντενκτάς επανέλαβε ότι «όλα αυτά που γίνονται είναι ελιγμός και μεγάλο μασκαραλίκι για να εξαλείψουν τις συζητήσεις για το πρωτόκολλο». «Κάποιο λάκκο έχει η φάβα», είπε αναφερόμενος στη μη ανακοίνωση του περιεχομένου του «πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας» με την Τουρκία και πρόσθεσε ότι κάτι κρύβεται από τον «λαό».

Σχολιάζοντας την επιμονή της «κυβέρνησης» τις τελευταίες μέρες ότι η Τουρκία δεν παρεμβαίνει, ο Ντενκτάς υποστήριξε ότι «αν έμεναν στο να πουν μην ανακατεύετε την Άγκυρα, θα το δεχόμασταν. Όμως, όταν από τη μια λέγεται έτσι και από την άλλη τι να κάνουμε έτσι ήθελε η Τουρκία, εκμηδενίζεται η δήλωση που κάνουν προς την κοινή γνώμη. Πράγματι έτσι θέλησε η Τουρκία ή μήπως παραπέμπουν στην Τουρκία τα θέματα που θέλουν να κάνουν και συναντούν αντιδράσεις».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top