ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανά στα χαρακώματα στην ΕΔΕΚ- Πάει σε συνέδριο ο Σιζόπουλος

Ξανά στα χαρακώματα στην ΕΔΕΚ- Πάει σε συνέδριο ο Σιζόπουλος

Σε νέα τροχιά σύγκρουσης μπαίνει ξανά η ΕΔΕΚ, αυτή τη φορά με αφορμή την πρωτοβουλία του Προέδρου, Μαρίνου Σιζόπουλου, να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, επικαλούμενος αίτημα μελών του Κινήματος. Η κίνηση για σύγκληση της ΚΕ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του διαγραφέντος γραμματέα της Κεντρικής, Μιχάλη Τερέπεη, ο οποίος κάνει λόγο για αντικαταστατική διαδικασία.

Η ηγετική ομάδα που στηρίζει τον Μαρίνο Σιζόπουλο, υποδεικνύει ότι σύντομα θα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση του εκλογικού συνεδρίου του κόμματος, για την ανάδειξη των νέων αξιωματούχων του Κινήματος. Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται ότι θα αναζωπυρώσει τις αντιπαραθέσεις που μαίνονται στην ΕΔΕΚ τον τελευταίο χρόνο. Το συνέδριο της ΕΔΕΚ ήταν προγραμματισμένο για τον περασμένο Οκτώβριο αλλά δεν πραγματοποιήθηκε σαν αποτέλεσμα των απαγορευτικών διαταγμάτων που εξέδωσε το Δικαστήριο, μετά από προσφυγή μελών του Κινήματος, τα οποία κατάγγειλαν τον Μαρίνο Σιζόπουλο για παραποίηση του μητρώου των μελών.

Οι διαφωνούντες, υποστηρίζουν ότι το Συνέδριο δεν μπορεί να διεξαχθεί εάν προηγουμένως δεν ξεκαθαρίσει το επίμαχο θέμα του μητρώου, για το οποίο διαγράφηκε με συνοπτικές διαδικασίες ο γραμματέας της ΚΕ, Μιχάλης Τερέπεης, ο οποίος, καταγγέλλει ότι πως ο παραγκωνισμός του από τη θέση στην οποία εξελέγη ως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, αποτελεί παρακοή του Δικαστικού Διατάγματος που εκδόθηκε την 1η Νοεμβρίου. Επίσης υποδεικνύει πως από μόνη της η πρόσκληση για σύγκληση της ΚΕ της ΕΔΕΚ, συνιστά παρακίνηση των μελών της, για παρακοή Δικαστικού Διατάγματος.

Η ομάδα Σιζόπουλου υποστηρίζει ότι τα διατάγματα έχουν αρθεί με δικαστική απόφαση, ωστόσο οι διαφωνούντες απαντούν ότι η υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικήσει και εκκρεμούν οι προσφυγές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top