ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΚΥΣΥ ζητά την επαναφορά των δικαιωμάτων των συνταξιούχων

Η ΕΚΥΣΥ ζητά την επαναφορά των δικαιωμάτων των συνταξιούχων

Την επαναφορά των δικαιωμάτων των συνταξιούχων, ζητά η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρεται στα προβλήματα που έχουν προκύψει ύστερα από το σοβαρό πλήγμα που έχει υποστεί το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων μας τα τελευταία χρόνια. Σημειώνεται ότι η ΕΚΥΣΥ απαιτεί την επανάκτηση και επαναφορά όλων των δικαιωμάτων των συνταξιούχων στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές καθώς και να μην υπάρχουν συνταξιούχοι φτωχοί που να υποφέρουν.

Επιπρόσθετα, απαιτεί από την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπ' όψιν την απαίτηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοεργοδοτουμένων και γενικά ευρύτερα της κοινωνίας για κατάργηση του πέναλτι-μείωση κατά 12% της σύνταξης σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους, να υπάρξει διευθέτηση του θέματος της σύνταξης χηρείας και δικαιούχοι να είναι όλοι οι χήροι ανεξάρτητα από το πότε έχει αποβιώσει η σύζυγός τους και επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται με την εφαρμογή το ΓεΣΥ.

Καλεί τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικά το "παρών" τους στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει την Κυριακή 1 Μαΐου η ΠΕΟ στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα δεχθούν σε καμιά περίπτωση να φορτωθούν ξανά στους ώμους των συνταξιούχων και των εργαζομένων οι επιπτώσεις που επιφέρει η συνεχιζόμενη κρίση από την πανδημία και οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top