ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου Αναστασιάδη με Μαχμούντ Αμπάς

Τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου Αναστασιάδη με Μαχμούντ Αμπάς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Παλαιστιανιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς είχε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Την επικοινωνία είχε προαναγγείλει νωρίτερα σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστουδουλίδης, ο οποίος με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ανακοίνωσε και την πραγματοποίησή της.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο ηγέτη ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σκοπεύει να καλέσει τόσον τον κ. Αμπάς όσο και Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και ότι ο κ. Τουσκ σκοπεύει να επισκεφθεί την περιοχή.

Από την πλευρά του, ο κ. Αμπάς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη εξαίροντας την Κύπρο ως ένα κράτος που γνωρίζει την περιοχή και που ως κράτος – μέλος την ΕΕ μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ αλλά και σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και τον κ. Αμπας, έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Στόχος του Προέδρου Αναστασιάδη είναι όπως Νετανιάχου και Αμπάς προσκληθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ξεχωριστά, ώστε να μια γενικότερη συζήτηση, να ενημερωθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και να δούμε κατά πόσο η ΕΕ, και η Κυπριακή Δημοκρατία, μπορούν να αναλάβουν ένα πιο συγκεκριμένο ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της περιοχής, και ειδικά στο Παλαιστινιακό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top