ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γεωργίου: Να αυξηθεί η οικονομική στήριξη προς τους Τ/κ από την ΕΕ

Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γεωργίου: Να αυξηθεί η οικονομική στήριξη προς τους Τ/κ από την ΕΕ

Η Γενί Ντουζέν συνεχίζει τις δημοσιεύσεις δηλώσεων των Κυπρίων Ευρωβουλευτών στον απεσταλμένο της εφημερίδας στο Στρασβούργο, Σαμί Όζουσλου σχετικά με την οικονομία των Τ/κ και τη χρήση του ευρώ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο σημερινό δημοσίευμα ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου επισημαίνει τη συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των Τουρκοκυπρίων και απευθύνει έκκληση στην ΕΕ να αυξήσει την οικονομική στήριξη που τους παρέχει.

Σημειώνοντας ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε αδιέξοδο, ο κ. Γεωργίου εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπάρξει κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις μέχρι το 2023 λόγω των εκλογών, που θα διεξαχθούν τόσο στην Τουρκία όσο και στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ανέφερε ότι μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντάνα, το Κυπριακό υποβαθμίστηκε λόγω και διεθνών εξελίξεων, όπως η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άργησε πολύ να θέσει στην ημερήσια διάταξη Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο Ευρωβουλευτής χαρακτήρισε απαράδεκτη τη θέση της Τουρκίας και του Ερσίν Τατάρ για λύση δύο κρατών και επεσήμανε ότι τα ΜΟΕ θα ήταν χρήσιμα για να κρατήσουν ζωντανές τις σχέσεις.

Ερωτηθείς για την υιοθέτηση του ευρώ από τους Τουρκοκύπριους, ο Γιώργος Γεωργίου είπε ότι στηρίζουν αυτή τη θέση, όμως επεσήμανε τη σημασία της στάσης των ενδιαφερόμενων πλευρών. Σημείωσε ότι στη μια πλευρά υπάρχει η ΕΕ, στην άλλη η Κυπριακή Δημοκρατία και σε μια τρίτη η Τουρκία, «που δεν νομίζω ότι αυτοί θα είναι θετικοί». Όμως, είναι σημαντική και η απόφαση που θα λάβουν οι Τουρκοκύπριοι πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι όλα αυτά τα προβλήματα πηγάζουν από την μη λύση στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top