ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: Ορισμένες πλευρές στην ΕΕ παρουσιάζουν την Τουρκία ως αντίπαλο ή απειλή

Τσαβούσογλου: Ορισμένες πλευρές στην ΕΕ  παρουσιάζουν την Τουρκία ως αντίπαλο ή απειλή

Ορισμένες πλευρές, ειδικά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζουν τη χώρα μας ως αντίπαλο ή και απειλή κατά καιρούς, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσογλου, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Τουρκία έχει συνεισφέρει σημαντικά στη σταθερότητα και την ευημερία της ηπείρου.

Σε μήνυμα του με την ευκαιρία της 9ης Μαΐου Ημέρα της Ευρώπης, ο Τούρκος Υπουργός αναφέρει ότι η τραγωδία στην Ουκρανία είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για όλους μας. «Αυτός ο πόλεμος, ο οποίος θα αλλάξει ριζικά την αρχιτεκτονική ασφάλειας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, αποτελεί επίσης σημείο καμπής για το μέλλον της Ευρώπης», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου «το ευρωπαϊκό εγχείρημα δοκιμάζεται σήμερα από πολλές απειλές».

«Ως υποψήφια χώρα και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναι η χώρα κλειδί για την επίλυση όλων αυτών των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη», πρσθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν και ορισμένες πλευρές, ειδικά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζουν τη χώρα μας ως αντίπαλο ή και απειλή κατά καιρούς, η Τουρκία έχει συνεισφέρει σημαντικά στη σταθερότητα και την ευημερία της ηπείρου κάνοντας πολλές θυσίες για την ασφάλεια της Ευρώπης τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τον Ψυχρό Πόλεμο».

«Η Τουρκία συνεχίζει να ακολουθεί μια εποικοδομητική πολιτική για την ανάπτυξη συνεργασίας και διαλόγου σε όλους τους τομείς στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ, που είναι ο στρατηγικός της στόχος», αναφέρει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top