ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να γυρίσει πίσω… στη δραχμή»

Αβέρωφ: «Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να γυρίσει πίσω… στη δραχμή»

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος τόνισε πως δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να γυρίσει δεκαετίες πίσω και να μπει σε περιπέτειες με τη δραχμή.

Την ίδια ώρα, έδωσε πλήρη κάλυψη στον ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη για τις επικρίσεις που δέχεται στο εσωτερικό αλλά και στην Ελλάδα ότι δεν στήριξε την ελληνική Κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup.

H κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική και η χώρα αποκλεισμένη από τις αγορές, χωρίς μνημόνια, χωρίς πρόσβαση στον ELA, με κλειστές τράπεζες , πρέπει μέχρι τα μεσάνυχτα αύριο να πληρώσει και 1,6 δις ευρώ στο ΔΝΤ και την Κυριακή ο ελληνικός λαός σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

“Πονάμε, προβληματιζόμαστε και κατανοούμε το δράμα του ελληνικού λαού, ευχόμαστε η Ελλάδα μαζί με την Ευρώπη να βρουν τον τρόπο έστω και την υστάτη η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, όπως έχουν έρθει τα πράγματα παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ προϋποθέτει μνημόνιο συμφωνημένο μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας”, ανέφερε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι απευχόμαστε να ζήσουμε την Ελλάδα μας σε εθνικές και οικονομικές περιπέτειες.

Σε ερώτηση για τις επιπτώσεις που θα έχει στην Κύπρο η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είπε ότι δεν θέλει να πιστέψει ότι θα ζήσει την Ελλάδα μας απομονωμένη πολιτικά και εθνικά και την χώρα σε εθνικές και οικονομικές περιπέτειες με τη δραχμή.

“Δεν μπορώ να το διανοηθώ να συμβαίνει στην πράξη, δεν αξίζει στον ελληνικό λαό τέτοια τύχη, δεν αξίζει να πισωγυρίσει ο ελληνικός λαός δεκαετίες πίσω”, ανέφερε.

Εξέφρασε την άποψη ότι στην Κύπρο, με τη σοβαρότητα που έχει επιδειχθεί μέχρι σήμερα και παραμένοντας σοβαροί και υπεύθυνοι ,“κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες του λαϊκισμού για να σκίσουμε τα μνημόνια και να διώξουμε τις Τρόικες” η χώρα μας μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς οικονομικές συνέπειες.

“Αλλά επαναλαμβάνω, απεύχομαι να συμβεί να ζήσουμε την Ελλάδα έξω από το ευρώ, θα είναι μια τραγωδία”, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Σε ερώτηση αν σε αυτούς που λαϊκίζουν περιλαμβάνονται και αυτοί που επιτίθενται τον Χάρη Γεωργιάδη ότι άφησε εκτεθειμένη την Αθήνα στο Eurogroup, o Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι δεν επιθυμεί να χαρακτηρίσει και ότι ο ίδιος μίλησε για πολιτικές προσεγγίσεις.

“Δηλαδή όσοι τα έχουν με τον Χάρη, έχουν την άποψη ότι για όσα βιώσαμε τον Μάρτη του 2013, για όλα φταίει ο Στουρνάρας;”, διερωτήθηκε.

Δηλαδή, διερωτήθηκε, φταίει ο Χάρης Γεωργιάδης γιατί η Ελλάδα είναι εκτός των αγορών εδώ και αρκετά χρόνια, έμεινε χωρίς μνημόνια, εξαντλήθηκαν τα όρια του ELA από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κινδυνεύει με πιστωτικό γεγονός γιατί ενδεχομένως να μην μπορέσει αύριο να πληρώσει τη δόση του 1, 6 δις στο ΔΝΤ;

“Νομίζω όσοι προσπαθούν να βρουν στην Κύπρο εξιλαστήριο θύμα τους στην τραγωδία που ζει ο ελληνικός λαός δεν θα ήταν άσχημα να έκαναν μια κριτική και αυτοκριτική τι θα συνέβαινε στην Κύπρο αν εισακούονταν οι απόψεις τους να διώχναμε την Τρόικα και να μέναμε και η Κύπρος χωρίς μνημόνιο”, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Είπε επίσης ότι του προξενεί σύγχυση “αυτοί οι πρωταγωνιστές να διώξουμε την Τρόικα κατηγορούν τον Χάρη ότι δεν επέμενε να συνεχίσει η Τρόικα για την Ελλάδα;” και τους κάλεσε να αποφασίσουν αν είναι υπέρ ή εναντίον των μνημονίων.

“Εγώ είχα την εντύπωση ότι όλο αυτοί στην Κύπρο που γνοιάζονται για τους πολίτες, είναι ενάντια στους δυνάστες, τους Τροϊκανούς και ήθελαν να τους στείλουν στο σπίτι τους, να τους διώξουν και από την Κύπρο και από την Ελλάδα, αίφνης μας προέκυψαν Τροϊκανοί, υπέρμαχοι της Τρόικας και είναι ο Χάρης ενάντια στους Τροϊκανούς και τους θεσμούς;”, διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top