Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά από τις χώρες αυξημένη παρακολούθηση για την ευλογιά των πιθήκων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά από τις χώρες αυξημένη παρακολούθηση για την ευλογιά των πιθήκων

Περίπου 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 100 ύποπτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής εκτός των χωρών όπου συνήθως αυτή εξαπλώνεται, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καλώντας τις χώρες σε αυξημένη επαγρύπνηση τη λοιμώδη νόσο.

Η ευλογιά των πιθήκων, μια ήπια ιογενής λοίμωξη, είναι ενδημική στις αφρικανικές χώρες του Καμερούν, της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και της Νιγηρίας.

H πρόσφατη έξαρση σε μη ενδημικές χώρες έχει εγείρει ανησυχίες. Το στέλεχος που κυκλοφορεί παγκοσμίως πιστεύεται ότι έχει ποσοστό θνησιμότητας περίπου 1%, αν και υπάρχουν διαθέσιμα αποτελεσματικά εμβόλια και θεραπείες.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης, η ανώτερη επιδημιολόγος του ΠΟΥ, Μαρία Βαν Κερχόβε, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε περισσότερες από 20 μη ενδημικές χώρες, προσθέτοντας ότι ο Οργανισμός αναμένει ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν.

"Αναμένουμε να εντοπιστούν περισσότερα κρούσματα. Ζητάμε από τις χώρες αυξημένη παρακολούθηση... Αυτή είναι μια κατάσταση που μπορεί να περιοριστεί. Θα είναι δύσκολο, αλλά είναι μια κατάσταση που μπορεί να περιοριστεί στις μη ενδημικές χώρες", είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE