ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελεκάνος: Οι προσπάθειες θα πρέπει να εντατικοποιηθούν ώστε να σταματήσει το συντομότερο η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Πελεκάνος: Οι προσπάθειες θα πρέπει να εντατικοποιηθούν ώστε να σταματήσει το συντομότερο η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίηση της για την επίτευξη συμφωνίας επί του 6ου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Σε δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος αναφέρει ότι έχουν ληφθεί υπόψη σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν τα κράτη μέλη σε σχέση με την οικονομική βιωσιμότητά τους.

Ο κ. Πελεκάνος αναφέρει ότι τα μεσάνυκτα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά το 6o πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και προσθέτει πως «δεδομένης της ανάγκης για διατήρηση της ενότητας και της συνοχής της ΕE, χαιρετίζουμε αυτή την εξέλιξη που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει ικανοποίηση καθώς έχουν ληφθεί υπόψη σημαντικά ζητήματα, που αφορούσαν τα κράτη μέλη σε σχέση με την οικονομική βιωσιμότητά τους», επισημαίνει ο Εκπρόσωπος.

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «όπως σημειώνουμε σε κάθε ευκαιρία, οι κυρώσεις αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο πολιτικής στα χεριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις σχετικές αποφάσεις που λαμβάνονται θα πρέπει να ισχύουν οι κατευθυντήριες γραμμές που προβλέπουν ότι τα μέτρα αυτά θα πρέπει να είναι βιώσιμα και να επιφέρουν πολύ μεγαλύτερες οικονομικές επιπτώσεις για τις τρίτες χώρες προς τις οποίες απευθύνονται από ότι στα κράτη μέλη της ΕΕ». 

Την ίδια ώρα, συνεχίζει, «αυτό που τονίζουμε είναι τη σημασία της κινητοποίησης των εργαλείων που διαθέτουν οι σύγχρονες δημοκρατίες».

Ο Εκπρόσωπος σημειώνει ακόμη ότι οι προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο θα πρέπει να εντατικοποιηθούν και να ενισχυθούν ώστε να σταματήσει το συντομότερο η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που ως αποτέλεσμα έχει την απώλεια αθώων ζωών, τον ξεριζωμό εκατομμύριων οικογενειών από τον τόπο τους και αλυσιδωτές επιπτώσεις για ολόκληρη την Ευρώπη.

Το βίντεο της δήλωσης βρίσκεται στο σύνδεσμο: https://youtu.be/opAciJb2spU

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top