ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην πέμπτη θέση παγκοσμίως για οπλοκατοχή η Κύπρος - Τι έδειξε μεγάλη έρευνα του BBC

Στην πέμπτη θέση παγκοσμίως για οπλοκατοχή η Κύπρος - Τι έδειξε μεγάλη έρευνα του BBC

Στην πέμπτη θέση παγκόσμια κατατάσσεται η Κύπρος κατ’ αναλογία πληθυσμού για κατοχή πυροβόλων όπλων στο σπίτι.

Κάτι τέτοιο καταδεικνύει η έρευνα του BBC, αφού ένας στους τρεις Κύπριους έχει όπλο στο σπίτι του.   

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου, εδώ και αρκετό καιρό έχει προειδοποιήσει ότι η κατοχή και οπλοχρησία όπως υφίσταται σήμερα με την σχετική νομοθεσία η οποία δίνει το δικαίωμα (και εφ όρου ζωής) να κατέχουν όπλα οι πολίτες και μάλιστα μέχρι και 10 τον αριθμό. Σίγουρα όλα αυτά μας φέρνει στην σκέψη μας το τελευταίο μακελειό που έγινε στην Αμερική όπου νεαρός δολοφόνησε εν ψυχρό 19 παιδιά σε σχολείο. Η μελέτη την οποία δημοσίευσε το BBC δάκτυλο δείχνει την χώρα μας σε ποιο σημείο βρισκόμαστε όσον αφορά το θέμα αυτό δηλαδή βρισκόμαστε στην Πέμπτη (5) θέση και ένας στους τρείς Κύπριους διαθέτουν όπλα στο σπίτι τους.

Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε επανειλημμένα όπως η σχετική νομοθεσία 113(Ι) 2004 Περί Πυροβόλων Όπλων και μη Πυροβόλων Όπλων θα πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί μέσα στα σημερινά δεδομένα και πραγματικότητες.

Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι η δήλωση του εκπρόσωπου της αστυνομίας ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν διαπραχθεί 18 φόνοι, ανθρωποκτονίες και παιδοκτονίες με την χρήση κυνηγετικών όπλων ότι, ΔΕΝ θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι υπάρχουν και οι δολοφονίες αθώων ζώων είτε με κυνηγετικά όπλα ή άλλων ειδών όπλα. Αυτό και μόνο μας δείχνει ότι ΔΕΝ είναι τα όπλα σαν όργανο αλλά η βία ενάντια στα ανυπεράσπιστα ζώα και που σίγουρα αυτή μεταφέρεται και μέσα στην οικογένεια (ενδοοικογενειακή βία).

Η σημερινοί δολοφόνοι των ζώων είναι οι αυριανοί δολοφόνοι των ανθρώπων (δείτε μελέτη FBI) και θα πρέπει ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τα εγκλήματα κατά των ζώων να διερευνώνται με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πείσμα με το οποίο διερευνώνται τα εγκλήματα κατά των ανθρώπων.

Καλούμε άμεσα την νομοθετική εξουσία, όλα τα πολιτικά κόμματα όπως προχωρήσουν στην άμεση αναθεώρηση της νομοθεσίας και να αποσυρθούν απαράδεκτες πρόνοιες και γιατί απλά μας ανησυχεί ο μεγάλος αριθμός κατόχων όπλων (169.989 κυνηγετικά) (χωρίς να ληφθούν υπόψιν τα όπλα των εφέδρων) αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι ουδείς γνωρίζει πόσα άγραφα όπλα υπάρχουν (σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας)».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top