ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκκαθάριση πρώην Λαϊκής: Ποιοι θα λάβουν πίσω λεφτά - Το ποσό που αναμένεται να τους επιστραφεί

Εκκαθάριση πρώην Λαϊκής: Ποιοι θα λάβουν πίσω λεφτά - Το ποσό που αναμένεται να τους επιστραφεί

Μετά από εννέα χρόνια η Λαϊκή Τράπεζα μπήκε σε διαδικασία εκκαθάρισης αφήνοντας ερωτηματικά για το ποιοι θα πάρουν πίσω λεφτά από όσους δικαιούνται και πόσα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ, κ. Άδωνις Παπακωνσταντίνου είπε ότι «ο εκκαθαριστής θα ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία η οποία ευελπιστούμε ότι θα αλλάξει σύμφωνα με τις προτάσεις της κ. Χαραλαμπίδου και του κ. Παντελίδη και οι οποίες συζητήθηκαν πρόσφατα στην Επιτροπή Οικονομικών, να απλοποιηθούν δηλαδή».

Όπως υπέδειξε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο εκκαθαριστής θα ακολουθήσει τη νομοθεσία περί Πτώχευσης και Εκκαθάρισης Εταιρειών και θα δημιουργήσει μια λίστα πιστωτών. Πρόσθεσε ακόμη πως τα πλείστα περιουσιακά στοιχεία τα οποία έχουν απομείνει στην Λαϊκή Τράπεζα είναι ρευστοποιημένα και θα διανεμηθούν στους πιστωτές με σειρά προτεραιότητας.

Με βάση τη νομοθεσία, η σειρά προτεραιότητας έχουν οφειλές σε φόρους στην Κυβέρνηση. Ακολουθούν τα τιμολόγια των προμηθευτών τα οποία έμειναν απλήρωτα και άλλοι πιστωτές. Πρώτοι στη λίστα των πιστωτών είναι οι καταθέτες ενώ οι κάτοχοι αξιογράφων βρίσκονται στο τέλος της λίστας.

Τα χρήματα δεν αρκούν για όλους

Σύμφωνα με τον Πρόεδρου του ΣΥΚΑΛΑ, «επειδή τα χρήματα τα οποία έχουν μείνει στην Λαϊκή τα οποία θα εκκαθαριστούν και θα διανεμηθούν δεν είναι αρκετά για καμιά από αυτές τις κατηγορίες, η κατηγορία η οποία θα επηρεαστεί θετικά, θα είναι η κατηγορία των καταθετών."

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα δεν είναι αρκετά ούτε για τους καταθέτες, οπότε οι ομολογιούχοι και οι κάτοχοι αξιογράφων δεν αναμένεται να λάβουν κάτι.
«Ο κόσμος είναι απογοητευμένος αλλά είναι απογοητευμένος εδώ και εννέα χρόνια» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου ενώ με πρόχειρους υπολογισμούς του ιδίου, για κάθε ευρώ που έχασε κάποιος καταθέτης μπορεί να αναμένει ότι θα λάβει πίσω 5 σεντς του ευρώ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top