ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέττηρος: Η Κυβέρνηση καθυστερήσει την εφαρμογή νόμου για τους πρόσφυγες και ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών

Κέττηρος: Η Κυβέρνηση καθυστερήσει την εφαρμογή νόμου για τους πρόσφυγες και ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών

Ενα ζήτημα που αφορά τους ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών , και μια πρόταση νόμου που ψηφίστηκε ομόφωνα απο τη Βουλή, αλλά οπως ισχυρίζεται ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ , η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει την εφαρμογή του.

Με δήλωση του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος, τοποθετείτε στο εν λογω ζήτημα.

Αυτούσια η δήλωση Νίκου Κέττηρου, βουλευτή ΑΚΕΛ και Προέδρου Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων

Η αδράνεια της Κυβέρνησης έχει στοιχίσει 15 εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών

Τον Φλεβάρη του 2021 η Βουλή ψήφισε ομόφωνα Πρόταση Νόμου μέσω της οποίας επιβαλλόταν τέλος 0,4% επί των πωλήσεων ακίνητης περιουσίας με στόχο να τύχουν στήριξης οι ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών μέσω του ΦΙΚΒ.

Από την μέρα ψήφισης της νομοθεσίας το Υπουργείο Εσωτερικών έθετε συνεχώς προσκόμματα ώστε να μην εφαρμόσει αυτή τη νομοθεσία ενώ για να καταφέρουν τα αρμόδια τμήματα να συντονιστούν μεταξύ τους για να δουν πως θα την εφαρμόσουν, χρειάστηκε η παρέμβαση της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής. Το ζήτημα είναι ότι η Κυβέρνηση αντί να εμπλακεί εποικοδομητικά στο στάδιο της συζήτησης της συγκεκριμένης πρότασης, έθετε συνεχώς θέματα αντισυνταγματικότητας κάνοντας λόγο για αναπομπή της νομοθεσίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επειδή όμως βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο, η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ δεν τόλμησε να αναπέμψει τον νόμο, αλλά βρήκε άλλους τρόπους να καθυστερήσει την εφαρμογή του.

Το τραγικό αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Κτηματολόγιο, να έχουν χαθεί 15 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα μπορούσαν ήδη να στηρίξουν τους ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών προς τη κατεύθυνση της ίσης κατανομής βαρών.

Είναι αυτή τη συνέχεια που επιθυμεί ο ΔΗΣΥ για τη Κυβέρνηση του τόπου. Να εξυπηρετούν με ταχύτητα τις τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά όταν πρόκειται για τους πρόσφυγες να θέτουν προσκόμματα, επιφυλάξεις και καθυστερήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top