ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελεκάνος: Ενέργεια για να τεθούν τα κατεχόμενα υπό πλήρη έλεγχο Τουρκίας οι κινήσεις στην Τύμπου

Πελεκάνος: Ενέργεια για να τεθούν τα κατεχόμενα υπό πλήρη έλεγχο Τουρκίας οι κινήσεις στην Τύμπου

Πρόκειται για άλλη μια ενέργεια από πλευράς Τουρκίας και κατοχικού καθεστώτος που αποδεικνύει τους διαχρονικούς τους στόχους να τεθεί το κατεχόμενο κομμάτι της πατρίδας μας υπό τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος στο ΚΥΠΕ, κληθείς να σχολιάσει την είδηση από τα κατεχόμενα πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία μετατροπής του καθεστώτος λειτουργίας του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, με την μεταφορά του στις εσωτερικές γραμμές της Τουρκίας.

Ο Εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μια ενέργεια που έρχεται σε συνέχεια των νέων έκνομων ενεργειών στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και της υπογραφής του πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας που συνοδεύτηκε από αντιδράσεις μιας μεγάλης μερίδας των Τουρκοκυπρίων, όπως άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση της απόρριψης των ΜΟΕ που πρότεινε η πλευρά μας».

Ο Μάριος Πελεκάνος πρόσθεσε ότι είναι καλά γνωστές οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η πλευρά μας όλο το προηγούμενο διάστημα «ώστε να αναδείξουμε την προκλητική στάση και συμπεριφορά της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολές προς πάσα κατεύθυνση και πιο συγκεκριμένα προς τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, τους ηγέτες των εγγυητριών δυνάμεων, όλους τους ευρωπαίους ηγέτες, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέσω των οποίον αναφέρεται στις νέες έκνομες ενέργειες από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει η πλευρά μας για άρση του αδιεξόδου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνέχισε, προέβη επίσης σε δια ζώσης ενημέρωση προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του την περασμένη Τρίτη, ζητώντας τους να υποδείξουν προς την Τουρκία τη σημασία τερματισμού των μονομερών ενεργειών και των εν γένει προκλήσεων, καθώς και της επαναφοράς του Κυπριακού σε τροχιά επίλυσης.

«Για άλλη μια φορά έχουμε μπροστά μας την αρνητική, αδιάλλακτη και προκλητική συμπεριφορά της άλλης πλευράς» ανέφερε. Ο κ. Πελεκάνος είπε ότι η πλευρά μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες «εξαντλώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα μέχρι να πετύχουμε τον τερματισμό των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος στο έδαφος ή στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επαναφορά του Κυπριακού σε τροχιά επίλυσης».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος»

Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό, λειτουργικό κράτος, θέτοντας τις βάσεις για ειρηνική συνύπαρξη και αλληλοκατανόηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Ιρφάν Σιντίκ, με την ευκαιρία των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top